Miért jó a reggeli futás?

2023.09.11
Miért jó a reggeli futás?

Ha nem az éjjeli baglyok táborát gyarapítod, és nem okoz problémát számodra a korán kelés, a rendszeres reggeli futás ideális mozgásforma lehet számodra. Blogcikkünkben összegyűjtöttük, hogy miért érdemes ezt a napszakot választani, és mire ajánlott odafigyelnie azoknak, akik reggel futnak a legszívesebben!

A reggeli futás előnyei

A nap első óráiban végzett aktív testmozgással óriási szolgálatot tehetsz a testednek. A sportolás ugyanis nagy mennyiségű endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel, ezáltal csökkenti a stresszszintet, így egy kiadós reggeli futás után vidámabban, kisimultabban indíthatod a munkanapot.

Azok számára is a reggel a legalkalmasabb időpont a futásra, akik fogyni szeretnének, ugyanis, ha nem étkezünk sportolás előtt, a testünk a saját zsírraktárai bontásába kezd a megnövekedett igénybevétel hatására. Nem szabad azonban túlzásba esni, egy megterhelőre tervezett edzéssel kárt tehetsz magadban – főleg akkor, ha semmit sem eszünk előtte.

Ezeket tartsd szem előtt, ha reggel futsz

Közvetlenül felkelés után még nem vagyunk a teljesítőképességünk csúcsán – sem testileg, sem szellemileg. A reggeli futás emiatt nem ideális azoknak, akik tudatosan akarnak felkészülni valamilyen futóeseményre. Mivel a nap elején még csak ébredezik a testünk, lassabban melegszenek be az izmaink is. Éppen ezért a reggeli futás előtt különösen ajánlott a bemelegítő krémek alkalmazása. A WARM - Bemelegítő sportkrém pezsdítő, kíméletesen melegítő hatása aktívan serkenti és lazítja az izmokat, ezáltal segít megelőzni az izomlázat. Természetesen a futás utáni izomlazításról sem szabad megfeledkezni. A megfelelően végzett, alapos nyújtást a fáradt és megerőltetett testrészeket felfrissítő COOL - Hűsítő sportkrém, Jégzselé - 150ml használata teheti még hatékonyabbá.

Szükséged van egy kis extra motivációra a futáshoz? Olvasd el Futó alkalmazások, társ a fejlődésben című blogcikkünket is, melyben a leghasznosabb futó appokat mutattuk be!

Jó sportolást kíván:

a MERU Sportcare csapata

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek