Filmek futásról az őszi, téli estékre

2023.11.20
Filmek futásról az őszi, téli estékre

Ha mostanság nehezebben veszed rá magad, hogy futócipőt húzz, ha a borús, sötét, esős hétvégéken szívesebben töltöd az idődet bekuckózva egy meleg takaró alatt, mint a közeli futópályán, akkor sem kell, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen. A pihenéssel töltött óráidat is a futásnak szentelheted, mégpedig úgy, hogy megnézel néhány klasszikus futós filmet. És hogy miért lehet ez jó neked?ű

Ha rendszeresen futsz, új dolgokat tanulhatsz a kitartásról, önmagad korlátjainak legyőzéséről, de magáról a futásról, mint sportról is. Amennyiben még csak kacérkodsz annak a gondolatával, hogy elkezdesz rendszeresen futni, nagyobb kedvvel és több motivációval indulhatsz neki az első pár száz méterednek. Bárhogy is legyen, futós filmeket jó nézni, szerencsére pedig szép számmal is akadnak ilyen tematikájú mozik, szóval még válogathatsz is. Nézd meg, hogy szerintünk melyek a legjobb futós filmek!

Forrest Gump

Fuss, Forrest, fuss! – a szállóigévé vált mondatot szinte minden futó hallotta már legalább egyszer az életében. A Forrest Gump egy igazi kultfilm, azok számára pedig kötelező alapmű, akik Tom Hanks-rajongók. Ugyan a többszörös Oscar-díjjal és Golden Globe-díjjal jutalmazott, 1994-ben készült film nem csak szigorúan véve a futásról szól, mégis különösen fontosnak éreztük ezzel megnyitnunk a szubjektív listánkat.

Tűzszekerek

Egy film, ami valódi alapmű a futást kedvelők körében. Méltán mondhatjuk, hogy ez a legismertebb futós film, ami két brit atléta sztoriját meséli el. Az 1924-es olimpia idején járunk, a film pedig a mélyen vallásos, skót keresztény családból származó Eric Liddell és az angol zsidó családi gyökerekkel rendelkező Harold Abrahams történetét dolgozza fel. Ez a film is egy többszörösen díjazott mestermű.

A nagy futás

Motivációról, kitartásról is sokat tanulhatsz a Michael Douglas főszereplésével készült filmből, ami Michael Andropolis történetét és megpróbáltatásait meséli el. Hogy a főhős miképp tolja ki egyre jobban és jobban a határait azért, hogy képviselhesse hazáját az olimpiai játékokon, és hogyan talál egyensúlyt a kőkemény edzések és a magánélete között, megtudhatod, ha megnézed ezt is.

Rendíthetetlen

Ez egy igaz történeten alapuló film, ami a híres futó, Louis Zamperini életét mutatja be a nagyközönségnek. A film nemcsak azért különleges, mert igaz sztorit mesél el, hanem azért is, mert a rendezés Angelina Jolie nevéhez köthető.

Terepfutás

Ha az elején a Tom Hanks rajongókhoz szóltunk, íme, egy futós film, amivel a Kevin Costner rajongóknak szeretnénk kedvezni. Costner most nem testőrt, hanem egy kellemetlen modorú, lecsúszott sportedzőt alakít, akinek folyton költöznie kell a családjával azért, mert bicskanyitogató stílusa miatt egy munkahelyen sem tud megmaradni. A film megtörtént eseményeken alapszik. Ha a film megnézése után kedvet kapsz a terepfutáshoz, van egy hasznos blogcikkünk a legjobb terepfutó útvonalakról, Terepfutó útvonalak – Országos lista a terepfutópályákról, amit mindenképp el kell olvasnod.

A kanapén ülve, filmnézés közben könnyen megmacskásodhatnak a végtagjaid, így futás előtt mindenképp gondolj a bemelegítésre is, és válassz bemelegítő krémjeink közül. Használd a melegítő hatású, THERMO - Bemelegítő krém, sportkrém - extra erős - 150ml-es termékünket!

Jó sportolást kíván:

a MERU Sportcare csapata

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek