FUTÓKÖRÖK ORSZÁGOS KÖRKÉPE

 

Ha rendszeresen futsz, akkor biztosan megvannak már a szívednek kedves, jól bevált futóútvonalaid. Megeshet azonban, hogy vágysz valami újra, vagy elutazol és az ismeretlen helyen sem szeretnéd kihagyni az edzéseket. Jó hírünk van, nem is kell! Az alábbi összeállításunkban igyekeztünk összegyűjteni hazánk futópályáit.
 

Futókörök - salak és rekortán futópályák

 

 

Olvasd el ide kattintva az Országos listát a mesterségesen kialakított futókörökről, vagy pedig tervezd meg utazásodat térképünk segítségével!

TERMÉSZETES FUTÓKÖRÖK, FUTÓPÁLYÁK

A terepfutás is egyre népszerűbb, sokan vágynak kiszabadulni a városi zsúfoltságból és inkább a természet közelségét választják. Ezért egyre nagyobb az igény a terepfutó útvonalakra is.

Ha szeretnél te is az aszfaltról, vagy a rekortán pályáról terepre váltani, akkor az alábbi térképen biztos, hogy megtalálod a kedvedre valót. További információkért pedig kattints ide!

 

 

CÉLOK, VÁGYAK, MOTIVÁCIÓK

Futni jó, ezt mindenki tudja, aki valaha futócipőt húzott. Hazánk futóközössége nagy, sokszínű és lelkes, elég csak a nagyszabású, városi futóversenyek tömeges rajtjaira gondolni. A hangulat, amely összetartja és vezeti a sporttársakat, egyszerűen magával ragadó.

Mindenkinek más a motivációja is. Sokan stressz levezetésre, mások alakformálásra, állóképességük javítására, vagy egy megoldandó probléma elől menekülve futnak, hogy aztán megtalálják rá a megfelelő megoldást.

Futni lehet zenével, futótárssal, babakocsival, kutyával, egyedül, vagy applikációval, a lényeg, hogy mindig el kell indulni, hogy a lendület minden edzés alkalmával egy újabb és újabb méterrel tovább vihessen kitűzött célod felé.

 

MIELŐTT A FUTÓKÖRRE LÉPSZ

A futóedzést minden esetben előzze meg egy alapos bemelegítés, mellyel elkerülhetőek az esetleges sportsérülések. A bemelegítés hatékonysága növelhető és kiegészíthető bemelegítő krémek segítségével.

Ha pedig leróttad az aznapra kiszabott kilométer számot, akkor jusson eszedbe nyújtani. Minimalizáld az izomlázat és az egyéb kellemetlenségeket szakszerű gyakorlatokkal, ha pedig úgy érzed, hogy további segítség kell, válaszd a HELP - Izomlazító Sportkrémet a fájó, túlerőltetésekre.

Mindegy, hogy természetesen, vagy mesterségesen kialakított futókör az edzésed helyszíne, ezek a készítmények segítenek abban, hogy napról napra jobb legyél a tegnapi önmagadnál.

Szívesen olvasnál további, a tudatos futással kapcsolatos, támogató tartalmú cikkeket? Kattints ide értük!