Miért fontos a megfelelő krém használata?

2022.09.23
Miért fontos a megfelelő krém használata?

Bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, a legtöbb receptor itt található (a felnőtt ember bőrének felülete átlagosan 1,5 - 1,8 m², tömege kb. 10 kg). Rétegei: felhám, irha és bőralja. A különböző rétegek különböző feladatokat látnak el a szervezetünkben. Minden rétegben külön-külön megtalálhatóak egyes idegvégződések, receptorok, amik reagálnak a fájdalomra, hidegre, melegre stb. Ezen kívül verejtékmirigyeket, faggyú- és illatmirigyeket is találhatunk benne.

Pontosan emiatt bőrünk megfelelő ápolása és kidörzsölődéstől való védelme elengedhetetlen. Talán erről sokat nem is kell beszélni, hiszen, ha csak eszünkbe jut a mindennapos arcápolási rutinunk, láthatjuk, hogy elsődlegesen legfontosabb szempont a jó minőségű, könnyen felszívódó, természetes kozmetikum használata.

Azok számára, akik még a mai napig sem hisznek a bőr tápanyag felszívódó képességében, gondoljanak csak a nikotintapaszokra vagy a különböző korpa ellenes samponokra (utóbbi ugyanis a zsírossága miatt segíti a korpa visszaszorítását) vagy a különböző heg/pigmentfolt kezelő krémekre.

Mivel ekkora érzékszervről beszélünk, a regeneráció (pl. masszázs) vagy hidratálás, bemelegítés során elsődleges szempontnak kell lennie a minőségi krém használatának. A MERU izomlazító krémjei pont azért nagy kedvencek, mert nagyon gyorsan beszívódnak, összetevőiknek köszönhetően szinte pillanatokon belül hatnak, és teljesen elmulasztják az izom jellegű fájdalmakat, húzódásokat. A Meru Help izomlazító krém hatóanyaga metil-szalicilát és gyógynövények: feketenadálytő, árnika, boróka, rozmaring, tigrisfű.

Sportkrémek