Elcsúsztál és lezúztad magad? Így regenerálódj!

2022.01.13
Elcsúsztál és lezúztad magad? Így regenerálódj!

Mindannyian tudjuk, hogy sportolni, mozogni egészséges. Persze olykor-olykor a motiváció alábbhagy, mégis amikor elmegyünk az edzőterembe súlyzózni, vagy az erdőbe kocogni, bringázni egyet, folyamatosan telünk fel jókedvvel és pozitív gondolatokkal. Ilyenkor eszünkbe sem jut, hogy a mozgásnak bizony vannak kellemetlen „tartozékai” is, mégpedig a kisebb-nagyobb sérülések vagy a túlterhelésből adódó kellemetlen izomfájdalmak. A legnagyobb körültekintés ellenére is szinte mindenki (néha szó szerint) belefut ezekbe a problémákba - vagy síszezon lévén mondhatjuk azt hogy, “becsúszhat” időnként egy-egy zúzódás.

A regenerálódás folyamata

Tudni kell azt, hogy legyen szó felszíni zúzódásról, véraláfutásról, húzódásról vagy izomlázról, a kellemetlenséget kiváltó ok mindig ugyanaz, mégpedig a gyulladás és az ebből eredő fájdalom. Szerencsére az emberi szervezet nagyon jól ki van találva és a keletkezett „kárt” többnyire mindenféle külső segítség nélkül képes orvosolni, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a regeneráció milyen gyorsan és mekkora fájdalmak mellett megy végbe. A gyulladással járó sérülések sarkalatos pontja, hogy milyen gyorsan kezdi el kezelni őket az ember. A legjobb az, ha rögtön a sérülés után megtörténik az azonnali gyulladáscsökkentés, vagy inkább gyulladás megelőzés. Erre a legegyszerűbb módszer az azonnali jegelés és lehetőség szerint a sérült terület nyugalomba helyezése. Nagy probléma azonban, hogy a legtöbb szituációban nincs épp kéznél egy fagyasztószekrény, ahonnan egy pofa jeget előránthatnánk, és ez igaz a későbbiekre is. Így ez a módszer bár hatékony, ám mivel rendszerességet igényel, nem feltétlenül életszerű. Ilyenkor jönnek a képbe az olyan alternatív kezelési módok, mint pl. a regeneráló krémek, melyeket mindig magánál tud tartani az ember és használatuk sem hosszú időt, sem pedig egyéb „infrastruktúrát” nem igényel. Az ilyen krémek, mint a Meru SOS regeneráló krém is, régóta használatos gyógynövények keverékei, melyek természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek. A Meru SOS esetében a terméket kiegészítettük vérkeringés fokozó összetevőkkel is, melyeknek köszönhetően a regeneráció ideje lerövidül. A komplex regeneráló krémek egyben (a panthenolnak köszönhetően) hámosítanak is, így a felszíni sebek, zúzódások gyógyulását is gyorsítják.

Nyugodtan bevethetünk mindent

A maximális gyógyulási sebesség érdekében a regeneráló krémek használatát, amennyiben van rá lehetőség, természetesen ki lehet egészíteni az említett jegeléses módszerrel is. Ebben az esetben a jegelést célszerű jóval a krémezés utánra időzíteni, így nem gátoljuk meg a hatóanyagok felszívódását.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek