Villámgyors 25 km-t repesztett dr. Bogdándi Virág

2021.03.01
Villámgyors 25 km-t repesztett dr. Bogdándi Virág

Van, aki rosszul, más hatékonyan használja fel a korlátozások korát. Dr. Bogdándi Virág, a Meru csapat tagja élete első mért 25 kilométerét futotta és nagyon jó idővel, a hideg ellenére 4:41-es átlagot futva állította le az óráját. Futásában a Meru sportkrémei is támogatták.

 

A versenymentes időszak egyrészt sokaknak kihívást jelent a motiváció fenntartására, másrészt jó lehetőséget kínál arra, hogy nyomás és nagy tét nélkül mérettessük meg magunkat eddig ismeretlen körülmények között. Számomra a nemrég lezajlott "Kötetlen Ötven" egy ilyen élmény volt, ugyanis először futottam 25 km-t úgy, hogy számított az időeredmény. Nem tudtam, mit várjak magamtól és természetesen nem akartam észszerűtlenül, sérülést kockáztatva feszegetni a határaimat, ugyanakkor szerettem volna egy jó időt futni és elégedetten zárni a rendezvényt.

Egy 4:50/km tempóval tervezve, körülbelül 2 óra alatti teljesítést tűztem ki célul, amelyet legnagyobb meglepetésemre a lehető legnagyobb könnyedséggel hoztam. Mindenféle görcsölés és erőlködés nélkül, 1:57:27 alatt léptem át a célt (4:41/km átlag), a legjobb érzés pedig az, hogy végig könnyed, laza örömfutásként éltem meg az egészet, ami azt jelenti, hogy ez versenyen, jó értelemben felfokozott lelkiállapotban és jobb időben ez szerintem 4:35/km is lehet majd!

Mivel fagypont körül volt a hőmérséklet, a Meru Thermo bemelegítőkrém a futás előtti rutinom elmaradhatatlan részét képezte, este pedig a regeneráló Help és Magnézium olaj nyújtott segítséget elfáradt izmaimnak. 

Sportkrémek