Stroke után fut maratont a kétgyerekes anyuka

2020.09.17
Strok után fut maratont a kétgyerekes anyuka

Történet az akaratról és a kitartásról. Carole Fortune egy éve kapott stroke-ot. A bal oldala nem mozdult, lánya hívta telefonon a mentőket. Ma már ott tart, hogy újra maratonra készül, a rendszeres sportnak köszönhetően sokkal gyorsabban gyógyult, mint hitték.

Az 56 éves skót asszonyt meglepte a váratlan állapot, hiszen rendszeresen sportolt, a London Marathont 15 alkalommal teljesítette. Miután stabilizálták az állapotát, elkezdődött a terápia és a gyógytorna. Első kérdéseinek egyik az volt az orvosokhoz, hogy fél év múlva indulhat-e a London Marathonon. Ha az állapota megengedi, igen, felelték a szakemberek, akik hozzátették, azért gyógyult a vártnál gyorsabban, mert a futásnak köszönhetően nagyon fitt.

Carole sétálni kezdett és csak amikor stabilan ment három mérföld, azután kezdett futni. Gyakran elesett az elején, de egy pillanatig sem gondolt arra, hogy a futásról le kellene mondania.

Mivel a covid miatt a London Marathont kétszer is elhalasztották, más kihívást kellett választania. A mutatott teljesítménye alapján úgy döntött, hogy a skót hegyekben fut egy maratont elég komoly szintemelkedéssel.

Az orvosok támogatják a tervében, neki pedig már van rutinja az effajta felépülésben és visszatérésben, hiszen 2009-ben egy autós ütötte el kerékpározás közben és súlyosan megsérült, de akkor is vissza tudott térni a futáshoz a kétgyermekes édesanya, aki október elejei futásával a skót stroke központnak gyűjt adományokat.

Vagyis nem csak példát mutat, de más módon is segíti a sorstársakat.

(Fotó: Carole Fortune/Facebook)

Sportkrémek