Ezért ne hanyagold el a mobilizálást!

2021.04.06
Ezért ne hanyagold el a mobilizálást!

Purgai Evelyn, az MFSE versenyzője, a Meru csapat tagja minden részletre ügyel, ha edzésről van szó. Mert tudja, hogy így tudja kimaxolni a teljesítményét és így tudja megőrizni az egészségét:

„MOBILITY TRAINING, avagy miért olyan fontos a mobilizálás?

Ízületi mobilitás alatt az adott ízületben létrejövő teljes mozgástartományt értjük.

Nem megfelelő ízületi mobilitás esetén az egészen egyszerű hétköznapi tevékenységek is megnehezíthetik a mindennapi életet. A mobilizálás hatására az ízület belső terében egyenletesen eloszlik a benne lévő ízületi folyadék, illetve a mozgás eredményeképp kis mértékben fokozódni kezd a keringés és az izom vérellátása. Ez megfelelő kiindulási alap például a bemelegítéshez vagy egy erőgyakorlathoz. Sajnos a mobilizációt nagyon sokan elhanyagolják az edzéseik előtt, illetve után, ami idővel sérüléshez vezethet.

Rövid távon a rendszeres mobilizálás segít enyhíteni a pillanatnyi merevségeket és az izomfeszülést. Alkalmazásával nemcsak hozzájárulunk ahhoz, hogy pontosan és hatékonyan végezzük el az egyes gyakorlatokat, de a mobilizáció gyakorlásával biztonságosabbá válik a sportolás is.

A hosszú távon alkalmazott mobilizáció egészséges mértékben növeli a mozgásteret. Az izomzat és az izompólyák rugalmasabbak lesznek a mobilizáció által és ez nagyon jó hatással van a váz- és mozgásszervi rendszerünk egészségére.

A mobilizáció segít kialakítani a megfelelő, anatómiailag megfelelő testtartást, illetve a modern, mozgásszegény életmódból fakadó ízületi problémákat is alapjaiban orvosolja.”

A mobilizálást segítő sportkrém, a Flex fokozza a mobilizáló edzések hatását!

Sportkrémek