Ezért fontos, hogy hengerezz és használj Merut!

2021.03.16
Ezért fontos, hogy hengerezz és használj Merut!

Most, hogy mindenben be vagyunk korlátozva, kiemelten fontos, hogy a regenerálódásra odafigyeljünk. Úszni nem tudunk, masszázsra sem nagyon járhatunk, viszont a terhelést igyekszünk nem csökkenteni. Kell a kényeztetés, a pihentetés és az otthoni hengerezés. Nézzük, miért!

 

Nehezen szánja rá magát az ember, mint ahogy általában a bemelegítés és a nyújtás is sokaknál a mumusok közé tartozik, de ha már elkezdjük, rendszerint alig tudjuk abbahagyni. Alaposan megmozgatja, megpiszkálja az érzékeny, gyakran fájó részeket, egyszerre kellemetlen és jó érzés, ahogy a henger megmasszírozza a sajtó részeket.

A hengerezés logikája az, hogy az összetapadt izompólyákat segít kilazítani, ez bemelegítés során azért hasznos, mert megnő az izom hőmérséklete, regenerációnak meg azért jó, mert fokozza a vérkeringést. A hengerezés során ügyelni kell arra, hogy csak az izmokat hengerezzük, az ízületeket ne. Az egy-egy izom harminc másodperces hengerezését kövesse egy kis szünet és utána folytasd.

Jó, ha napi szinten szánunk rá időt, így a fájdalom is, egy idő után, enyhülni fog.

És ugyan a hengerzés célja, hogy az adott, összeállt izompólya kilazuljon, ami jár egy kis fájdalommal, az nem jó, ha elviselhetetlen fájdalmat érzünk közben, olyankor érdemes rásegíteni a Meru regeneráló krémeivel, a Helppel, a masszázskrémmel vagy az SOS-sel, de tartós, el nem múló, heteken át megmaradó fájdalom esetén érdemes jobban elgondolkodni, hogy mi áll a makacs panaszok hátterében.

Sportkrémek