Edzel, de nem fejlődsz? Ezek állhatnak a háttérben!

2020.08.24
Edzel, de nem fejlődsz? Ezek állhatnak a háttérben!

Ha erősítő edzést végzel, de úgy látod, hogy nincs kellő eredmény, ezek a gondok állhatnak a háttérben. Biztosan kapsz választ arra, hogy nálad mi lehet a baj.

 

  1. Régóta ugyanazt az edzésprogramot csinálod és hozzászokott a szervezted. Változtass! Kell az új inger.
  2. Túl komótosan, alacsony intenzitással edzel, nem koncentrálsz, telefonozol, beszélgetsz, a pulzusod alacsony tartományban marad. Pörögj fel, figyelj oda magadra az edzés során!
  3. Lezavarod az edzést, kapkodsz, helytelen a technikád, nem is kap elég ingert az izomzatod. Lassíts, ügyelj a helyes végrehajtásra!
  4. Rosszak az arányok: vagy túl keveset edzel kevés gyakorlattal, alacsony sorozatszámmal, vagy éppen túl sokat edzel, a több nem biztos, hogy mindig jobb.
  5. Helytelen a légzésed, az izmaidban nem elegendő az oxigénben dús vér. Ügyelj a légzésre!
  6. Nem iszol eleget edzés közben és talán előtte sem, dehidratált vagy, erre nem csak az edzésed során kell odafigyelned.
  7. Nem végzel elég keringésfokozó, karidóedzést. Ugyan a súlyzós edzés önmagában zsírégető hatású, de nagyon hasznos erre még rásegíteni a klasszikus zsírégető edzéssel, esetleg intervall-edzéssel, ha már haladó vagy.
  8. Helytelenül táplálkozol: túl sokat, túl keveset vagy rossz minőséget eszel. A sportolók 90 százaléka pontosan tudja, hogy mit kéne ennie, mégsem azt eszi.
  9. Nem pihensz eleget, pedig az edzés-étkezés-pihenés hármasából a pihenés is elengedhetetlenül fontos, pihenés közben fejlődik az izomzatod.
  10. Türelmetlen vagy, csak kampányszerűen edzel, nem fogadod el, hogy aki edz, annak teljes életmódot kell váltania, és azt életreszólóan be kell tartania, ha tartós eredményeket akar.

    Erősítő edzések végzése esetén az alábbi sportkrémeket ajánljuk: a Shape alakformálást segítő sportgél hatékonyan segít a feszesebb bőr kialakításában, a Slim karcsúsodást segítő sportgél a narancsbőr elleni küzdelemben támogat, a Flex ízületvédő sportgél az ízületeket óvja a nagy terhelések esetén, a helyreállító Help és az SOS regeneráló sportkrémek pedig az izomsérülések, izomláz, húzódás esetén jelentenek segítséget. 
Sportkrémek