Édesapja halála miatt kezdett sportolni az ultrafutó

2020.07.07
edesapja-halala-miatt-kezdett-sportolni-az-ultrafuto

Csécsei Zoltán zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg az Ultra Tisza-tó elnevezésű versenyt. A 35 éves futó édesapja halála miatt kezdett el sportolni. Akkor még nem hitte, hogy a mozgás ilyen fontos helyet foglal majd el az életében.

Csécsei Zoltán 9 óra 37 perc alatt futotta le a 126 kilométert a több mint 30 fokos hőségben. De a közelmúltban más versenyeken is remekelt, két 200 km feletti megméretésen indult, az egyiket megnyerte, a másikon országos rekordot futott.

Az év elején is bekezdett, megdöntötte a 12 órás, a 24 órás és a 100 mérföldes padon futás világrekordját.

Na, de hogyan lesz az ember ultrafutó?

Zoli édesapja fiatalon halt meg, vízbe fulladt, de valószínűleg szívinfarktus miatt. A családban gyakori volt a szív- és érrendszeri betegség, ezért Zoli úgy érezte, hogy muszáj tennie valamit az egészségéért, ha nem akar úgy járni, mint a szerettei.

Az első Margitsziget körét nem tudta megállás nélkül lefutni, légszomja volt, igencsak megszenvedte. De aztán lassacskán belejött a futásba, olyannyira, hogy az első kisebb versenyek után már komolyabbakat vállalt, majd nagyon rövid idő alatt megcsinált egy Ironmant (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás), ekkor azonban rádöbbent, hogy tudatosabban kell készülnie és számára inkább a futás lesz a megfelelő út. Ettől függetlenül még csinált néhány Ironmant, de inkább ráfeküdt a futásra.

Mindezt úgy, hogy ugyan faipari mérnök, de építkezéseken dolgozott, fizikai munkát végzett. Pontosabban ma is ezzel foglalkozik, csak immár a saját vállalkozását építi, plusz kitanult edzőnek, tanítványai vannak. És persze otthon is helyt kell állnia, augusztusban lesz egyéves a kislánya.

Felesége, Bea is rákapott a futásra, Zoli készíti fel, vagyis immár családi program a futás – munka és gyereknevelés mellett.

Zoli a legjobb példa arra, hogy kitartással milyen fantasztikus eredmények érhetők el.
„Nem jó a genetikám futásra, viszont nagyon szorgalmas vagyok” – jegyzi meg Zoli.
Edző, igazi szakember, vagyis: hihetünk neki.

(Fotó: Sportime Magazin)

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek