Eddz a szabadban, tartsd magad formában!

2021.03.04
Eddz a szabadban, tartsd magad formában!

hiszen az első az egészség. De a rendszeres mozgás is az egészség miatt fontos, ezért ajánljuk azt, hogy amíg lehet, a szabadtéri sportolást ne hagyjátok abba, illetve, aki még nem tette, az kezdje el!

 

Elsősorban most azokhoz szólunk, akiknek eddig nem volt mindennapi rutin a sport, hiszen aki már régóta edz, az most is feltalálja magát.

Aki azonban csak most kezdené, annak elkél néhány jó tanács.

Az első és legfontosabb az, hogy az állapotodnak megfelelő sportot válassz!

Ha nagy a túlsúlyod és az állóképességed gyenge, akkor ne a futással kezdd, hanem inkább gyaloglással, nordic walkinggal vagy könnyed sétával.

Ha átlagos testalkatú vagy, vagyis a mozgásban nem akadályoz túlsúly vagy krónikus betegség, illetve az állóképességed sem nagyon rossz, akkor kezdheted futással, amit gyaloglással felváltva tudsz végezni. Pár száz méter futás után pár száz méter gyaloglásra válthatsz, majd vissza. Ha rendszeresen elvégzed ezt az edzést, egy idő után növelni tudod a futásos szakaszok számát.

Szinte minden helyzetben jó választás a kerékpározás, egyre több helyen van kialakítva kerékpárút, óvja az ízületeket, ha nem választasz dimbes-dombos útvonalat, állóképességgel is bírni fogod.

Egyre több helyen vannak szabadtéri edzőparkok, ezeket is ki lehet használni ebben a helyzetben, de szóba jöhet a görkorcsolyázás, a tollaslabdázás és a szabadtéri pingpong is (a parkokban gyakran van asztal), ezek mind-mind olyan mozgásformák, amelyek nem kívánnak meg tömeget, nem kell hozzá sok ember, szabadban is elérhető az eszközpark, vagyis a szabályokat betartva lehet űzni az összes felsorolt mozgásformát.

A Meru sportkrémei segítenek abban, hogy megtámogasd a mozgásodat. A Flex ízületápoló krém az ízületi fájdalmakra hat jótékonyan, a Help fájdalomcsillapító és regeneráló hatású, míg a bemelgítőkrémeink a bemelegítést segítik elő, plusz csökkentik a sérülések kockázatát. Izomgörcsök esetén hatékony a Magnézium Olaj Spray, míg családi használatra javasoljuk nagy kiszerelésű termékeinket.

Sportkrémek