A Meru sportkrémek is hozzájárultak Virág gyógyulásához

2020.10.12
A Meru sportkrémek is hozzájárultak Virág gyógyulásához

Dr. Bogdándi Virág a Meru csapat egyik legsikeresebb tagja, érmet éremre halmoz. Most azonban volt egy rövid kis futószünet az életében, összeszedett ugyanis egy sérülést. A Sanyoszistálló futója, hála a Merunak is, azóta már jobban van. Felépülése tanulságairól osztja meg a gondolatait.

„A tavaszi-nyári időszakra a gyorsulást tűztem ki célul, ennek megfelelően alakítottuk a résztávos edzéseimet és rövidebb távokon álltam rajthoz. A szezon brutálisan jól sikerült, nem volt olyan verseny ahol ne állhattam volna dobogóra, viszont sajnos a kemény tempófutások miatt kialakult egy talpi bőnye gyulladásom. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek és krémek mellett fizioterápiára is elkezdtem járni, de a nyári utolsó két versenyemen már úgy álltam rajthoz hogy tudtam, pihenőre lesz szükség a teljes regenerációhoz.

Az idei legnagyobb megmérettetésnek számító WizzAir félmaratontól is visszaléptem, ugyanis nem akartam hogy súlyosbodjon a sérülésem. Persze a regenerációs időszak alatt is futottam, de inkább a távra koncentráltam és szigorúan elengedtem a sebességet. Emellett rengeteget úsztam és bicikliztem, egyrészt az állóképességemet mindenképp fenn szerettem volna tartani, másrészt hiányoztak ezek a sportok, de elég sűrűre alakult a nyári versenyszezon, így heti 5-6 futóedzés mellett már nem maradt rájuk kapacitásom.

A Meru regeneráló HELP és ízületvédő Flex krémje, valamint Magnézium olaja mondhatni a napi rutinom részét képezte és azóta is képezi, a talpam pedig hálistennek meghálálta a pihenőt és pár hete panaszmentes. A visszatérést azért óvatosan tervezem, ugyanis nem szeretnék ismét hetekre elköszönni a résztávoktól és a versenyzéstől.”

Sportkrémek