A Maxi Yacht Rolex Kupa és a MERU

2023.09.14
A Maxi Yacht Rolex Kupa és a MERU

A MERU Sportcare sportkozmetikumai is jelen voltak a világ egyik legnívósabb vitorlásversenyén.

A nemzetközi vitorlástársadalom egyik legrangosabb eseménye a Maxi Yacht Rolex Kupa, melynek neve az évtizedek alatt eggyé vált a kiválósággal, a profizmussal és a legmagasabb színvonallal.

A regatta és szervezője, a Costa Smeralda Yacht Club (YCCS) az 1980-as évek közepe óta a Rolex partnere. Ilyen hosszú életű partnerség ritka a sportban, és noha az esemény folyamatosan fejlődik, az alap célkitűzés nem változott: céljuk és küldetésük, hogy fenntartsák a legmagasabb színvonalat.

A regattáról

Az olasz eredetű szó jelentése csónakverseny, vitorlásverseny, vagyis a hajók sportszerű keretek között rendezett megmérettetése, ahol a cél a győzelem. Regattát hazánkban folyókon és tavakon is rendeznek, egyik ilyen például a Balatonon, júliusban megrendezésre kerülő Kékszalag.

Az évad első regattája hazánkban május első felében kerül megrendezésre a Balatonon (Évadnyitó). Mindig sok résztvevője van a vitorlások regattájának, amely során körbehajózzák a keleti medencét a Balatonon.

Évtizedes kapcsolat

Rolex Testimonee Paul Cayard, az Egyesült Államok legendás vitorlázója és a Maxi Yacht Rolex Cup korábbi versenyzője elmondta, hogy a svájci órásmester és a YCCS közötti szoros együttműködés alapvető fontosságú az esemény további sikeréhez:

„Négy évtizeden keresztül a Rolex és a Costa Smeralda Yacht Club kiemelkedő kapcsolatot alakított ki. Ez a két partner a legmagasabb minőséget és kiválóságot képviseli mindenben, amit csinálnak, és ennek eredményeként a Maxi Yacht Rolex Kupa ideális platformot kínál a tulajdonosok és legénységeik számára, hogy egy feltűnő és igényes helyszínen élvezhessék az elit versenyt.”

Történelmi partnerség

Michael Illbruck, a YCCS Commodore egyetért Cayarddal abban, hogy a történelmi partnerség áll az esemény folyamatos vonzerejének középpontjában:

„A YCCS és a Rolex mindig is együtt dolgozott egy olyan esemény kifejlesztésén, amelyet egy nagyon világos vízióval hoztak létre: hogy a világ egyik legfontosabb és leglátványosabb vitorláseseményévé váljon, amely versenyre csábítja a legjobb vitorlázókat, és inspirálja a maxi yacht tulajdonosokat és tervezőket a folytatásra, hogy előre vigyük a sportot.”

Az esemény számokban

A regatta professzionális szervezéséről, kiváló vitorlázási feltételeiről és első osztályú, vízen kívüli rendezvényeiről híres. 2023-ban a 33. alkalommal került sor a 7 napon át tartó megmérettetésre, amely impozáns díjátadóval zárult.

Az esemény általában körülbelül 50 jachtot vonz, 18,29 méter (60 láb) hosszúságtól több mint 40 méterig (131 láb). A méret és teljesítmény alapján osztályokra osztva, és a világ vezető vitorlázóiból álló jachtok az erő, a sebesség és az elegancia fenséges kombinációját jelentik a versenyzés során. A versenyhét kifogástalan lebonyolítása a szakterületén elismert vezető Nemzetközi Maxi Szövetség támogatásával a YCCS versenymenedzsment csapatának köszönhetően.

A magyar csapat kiváló tagjai:

Bocsi Levente, Czégai Péter, Francsics Dani, Francsics László, Györgyei Attila, Katrenák Márk, Király Zsolt, Pálfi István, Puskás Tamás, Rozgonyi Balázs, Szénási Zsolt, Varga Ákos,Víg Áron.

Cayard megerősíti, hogy miért vonzza a tengerészeket örökké az esemény:

„A Maxi Yacht Rolex Cup a szuperlatív jachtverseny lényege – a leglenyűgözőbb jachtok, amelyekkel a legjobb vitorlázók vitorláznak a legtökéletesebb vitorlázási környezetben. Ezen a regattán a győzelem a sportág egyik legvágyottabb sikere. A győztesek elszánt és ügyes ellenfeleket győztek le egy megerőltető versenyhéten keresztül.”

Innováció a sportágban

Az esemény megalapítása óta a jachtok tervezésében és technológiájában rejlő lehetőségeket és a fejlődést egyaránt bemutatja. Ez az új piacra dobások első számú próbatere, és egy olyan hely, ahol a tervezők, a tulajdonosok és a tengerészek találkozhatnak, hogy megvitassák az innovációkat, fejlesztéseket és jövőbeli projekteket. A regatta sikere megerősíti, hogy a szenvedély és az elkötelezettség évek óta jellemzi a sportot és ezt a versenyt is.

Csodás vizeken suhanva

Vonzó helyszínen, a világ egyik leglenyűgözőbb vitorlás környezetében történik a megmérettetés. Az északkelet-szardíniai Maddalena-szigetcsoport smaragd vizei, sziklás kiemelkedései és szigetei változatos feltételekkel és tesztpályákkal kínálnak kivételes színteret a jachtversenyekhez.

A Porto Cervo melletti ötnapos intenzív verseny során a legénységek egy szél-/hátszél- és partmenti versenyprogramot hajtanak végre a szigetcsoporton keresztül és környékén. A teljesítmény következetessége kritikus, a csapatmunka elengedhetetlen.

Küldetése

Rolex Testimonee és a négyszeres olimpiai aranyérmes Sir Ben Ainslie, egy másik korábbi versenyző, kiemeli az esemény sajátos szellemiségét:

„A környezet kiválóságra inspirál. Sport szempontjából a pontosság kulcsfontosságú a sikeres vitorlázáshoz.”

A Maxi Yacht Rolex Cup közel 40 éve tökéletes platformot biztosít a világ legerősebb egytestű jachtjai és vitorlázói számára, hogy kihozzák magukból a maximumot.

A MERU és a Maxi Yacht Rolex Cup

A MERU Sportcare sportkozmetikumai is jelen voltak a világ egyik legnívósabb vitorlásversenyén. A 33. Rolex Kupa magyar csapatát a szardíniai porto cervoi szakaszon támogattuk, sikerrel. Ezúton gratulálunk a hajó teljes legénységének a kiemelkedő sportteljesítményhez!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek