A dédi, aki 100 évesen kezdett futni

2020.09.10
A dédi, aki 100 évesen kezdett futni

Julia Hawkins 104 éves. Hurrikán a beceneve. Idén tavasszal nyilatkozott legutóbb, amikor azt mondta, hogy a koronavírus miatt valószínűleg vége a karrierjének, hiszen minden szenior atlétaversenyt töröltek. Karrierje azonban így is tanulságos!

 

Julia még tavaly is versenyzett a National Senior Games-en, ahol 50, 100 és 200 méteres futásra nevezett. De ő tartja a 60 méteres síkfutás és a súlylökés rekordját is.

Életelve az, hogy minden új dolgot ki kell próbálni.

Maga is hű az elveihez: 100 évesen kezdett futni.

„Soha semmilyen meghívásra nem mondok nemet, legyen az sport, játék, zene, templomi program, vagy bármi más” – mondta az amerikai dédnagymama.

A másik mottó, amit vall:

„Legyen benned szenvedély, az tart életben. Én imádom a kertemet, gondozom a növényeimet, ennek köszönhetően derült ki például, hogy tudok futni, ugyanis amikor a lakásban csörgött a telefon, folyton be kellett szaladnom. Jé, hát én tudok futni, döbbentem rá.”

Élvezd a pillanatot, ez a következő gondolat, amit kiemel.

„Az első világháború idején születtem, nem volt se mobiltelefon, se internet. Voltak viszont barátaink, nagy beszélgetések, és a mai napig jellemző rám, hogy imádom, ami éppen van körülöttem, a napsütést, a madárcsicsergést, az élet apró szépségeit.”

Első a család, Julia ebben hisz. A férjével 70 évig élt együtt a férfi haláláig, négy gyermekük született, és ugyan Julia imádja a kalandokat és a kihívásokat, a családja mindig mindennél fontosabb volt a számára.

Törődj önmagaddal, ezt mindig szem előtt tartja. Mielőtt futni kezdett, rendszeresen kerékpározott, hat aranyérmet szerzett a National Senior Games-en kerékpározásban és az étkezésre is világ életében odafigyelt. Az, hogy mindezzel sok embert inspirál, nagyon meglepi, de örül neki.

„Fogalmam sincs, hogy történt… de jó érzés, igen, azt hiszem, egy kicsit büszke vagyok erre az egészre.”

(Fotó: Brit Huckabay)

Sportkrémek