Online koncertezik a Meru csapat futója

2020.12.14
Online koncertezik a Meru csapat futója

Filó Edit, a Meru csapat tagja azok közé tartozik, akiket nagy mértékben befolyásol a vírus, hiszen zenészként és zenetanárként dolgozik. Edit, aki idén – amikor lehetett versenyezni – sikert sikerre halmozott, elmeséli, hogy hogyan boldogul ebben a nehéz helyzetben.

 

„2020 őszi-téli időszaka hasonlóan alakul, szakmailag, futásilag, mint a tavaszi periódus.

Zenészként ismét elvesztettem az összes koncertemet, két turnét (58 koncert), ami tervezve volt.

Online térbe helyeződtek át az előadások, sokkal kevesebb számmal, ami közel sem azt az élményt adja, mint az élőzene varázsa, de a semminél mindenképp jobb.

Zeneoktatás (szaxofon, klarinét) is másfél hónapja digitális formában zajlik, megterhelő, ellenben mérhetetlen örömmel tölt el, hogy a tanítványaim lelkesen készülnek, várják az órákat, érdemben tudunk dolgozni.

Úgy érzem, lelkileg most kezdek elfáradni a kilenc hónapja tartó bizonytalanságban, szerencsére a futás gyógyír erre.

A vírushelyzet ellenére volt módom 13 alkalommal versenyezni, ahol 13 alkalommal dobogóra álltam (10x1., 1x2., 2x3. voltam).

Persze másképp terveztem az őszi versenyszezont, gyakorlatilag mindent el kellett engedni, de értékelem a pár alkalmat, amikor megmérethettem magam.

Most pedig elkezdődik az alapozó időszak, téli versenyekre nem lehet számítani, sőt, azt sem lehet pontosan tudni, mire készül az ember, hogyan időzítse a csúcsformáját, bizonytalanság járja át a sportéletet is.

A legnagyobb segítséget ebben az időszakban edzőmtől, Rakonczai Beától kapom.

Precizitásával, figyelmességével, pontosságával segít fenntartani a motivációt, elérnie azt, hogy ebben az őrült 2020-as éveben, versenyek hiányában is képes legyek fejlődni.

Ez óriási erőt ad, segít átvészelni az időszakot, hálás vagyok érte.”

Edit a téli időszakban nagy mértékben hagyatkozik a Meru bemelegítőkrémeire, regenerálásra pedig a Help és az SOS sportkrémek jelentenek neki biztos hátteret.

Sportkrémek