Magában és a Guardban bízik a One Way Ticket Run-on futó Edit

2021.06.10
Magában és a Guardban bízik a One Way Ticket Run-on futó Edit

Fűrész Edit, a Meru csapat tagja most hétvégén a Riska One Way Ticket Run elnevezésű versenyen fut. Az esemény lebonyolítása elég szokatlan, ennek megfelelően Edit felkészülése is az volt.

„Értékelem a kiszámíthatóságot is, de kifejezetten szeretem kiszámíthatatlan helyzetekben is tesztelni magam. Részben ilyen lesz a hétvégi Riska One Way Ticket Run verseny is Tihanyban. Teljesen kiszámíthatóan minden órában indulunk, mindig egy 6,706 km-es körre, de hogy meddig tart a megmérettetés, az majd ott derül ki, a végén.

Nem lehet teljesen felkészülni egy ilyen versenyre, de ki lehet bizonyos mozzanatokat, részleteket próbálni. Ennek a tesztelésnek volt része az én edzéstervemben egyrészt egy 20x400m-es résztávos edzés, amit egyedül futottam, és kifejezetten jó volt, hogy csak magamra számíthattam. Ennél izgalmasabb és népesebb volt a másik, átfogóbb tesztfutás: 7 órán keresztül, óránként 7 km-es távot megtéve futottunk együtt a becsatlakozó futótársakkal. Gabival – aki szintén indul a versenyen – az erőbeosztást, a fáradást, a szünetekben a frissítést, a kényelmes tempót próbálgattuk, és még egy hirtelen zápor megtapasztalására is adtak esélyt az égiek.

Nagyon izgatottan várom már a versenyt, kíváncsi vagyok, hogyan alakul, hogyan oldom meg a dolgokat. Az biztos, hogy sokáig maradok a cipőmben, és az ígérkező melegben (szokásomhoz híven) nem fogok túlöltözni, ezért a Meru Guard dolgozni fog rendesen a kidörzsölődések megelőzésében, ahogy már a próbák során is, de a regeneráló Help izomlazító hatását is be fogom vetni, legkésőbb a verseny végeztével. Szurkoljatok nekünk, ha arra jártok, akár élőben is, az biztos, hogy nagyon jó lesz a hangulat!”

Sportkrémek