Virágot a teljes férfimezőny legyőzésében segítették a MERU sportkrémei

2021.06.23
Virágot a teljes férfimezőny legyőzésében segítették a MERU sportkrémei

Dr. Bogdándi Virág, a MERU csapat tagja fantasztikusan kezdte a futószezont. A Mecsekben megrendezett terepfutóversenyen ugyanis nem csak a női riválisait, de a teljes futómezőnyt, a férfiakat is beleértve, maga mögé utasította. Sikerében fontos szerepet játszott a MERU HELP izomlazító sportkrém és a SOS - Regeneráló krém.

"Közel nyolc hónap után végre eljött a nap, amikor rajthoz állhattam, viszont rendkívül vegyes érzések kavarogtak bennem. Egyrészt természetesen nagyon örültem annak, hogy végre versenyezhetek, bár jó ideje úgy edzettem, hogy nem tudtam, mire készülök. A sok elhalasztott verseny miatt ugyanis kérdéses volt, hogy az adandó alkalmak egyike félmaraton lesz, terep, 10 km, vagy esetleg egy többrajtos verseny, a felkészülés pedig nem feltétlenül ugyanazt az edzésmunkát kívánja meg. Másrészt, az élet egyéb területein a szokásosnál több dolog hárul rám mostanában, így, őszintén szólva, nem egyszerű megőrizni a fókuszt.

Egy verseny ugyanis nem csak a rajt és a cél közötti történésekről szól, hanem a felkészülést követően sok-sok logisztikáról és szervezésről, utazásról, szálláskeresésről, ami sokszor az előtte és az utána való napot is érinti. Esetemben a Pécsre való eljutás körülményei még a verseny előtt 1-2 nappal is kérdésesek voltak, úgyhogy a versenyen nyújtott teljesítmény, a fizikai és mentális fókusz csak egy volt a sok kérdőjel között, amik bennem kavarogtak.

De a nagy helyzet az, hogy pont ez a küzdés az, ami éltetett és motivációt adott.

Lehet, néha egyszerűbb lenne fogni és elengedni az egészet, viszont biztos vagyok benne, hogy akkor más dolgok is ugyanúgy szétcsúsznának az életemben. Úgyhogy érzelmi hullámvasút ide vagy oda, tudtam, hogy ott leszek a rajtnál, bármi is történjen!

Óriási versenyhangulatom őszintén szólva nem volt és előzetes elképzelés vagy jóslat nélkül érkeztem meg Orfűre, a rajthoz.
Az előző napi erősítés miatt volt némi izomlázam, így a lábaim már reggel kaptak egy kis Meru SOS-t. Nyilván szerettem volna jó eredményt elérni és a dobogón állni az eredményhirdetésen, ugyanakkor fogalmam nem volt arról, hogy milyen lesz a mezőny, nem ismertem a pályát, nem tudtam, mire készüljek.

Ezeket a gondolatokat a rajt utáni 2 km elég gyorsan felülírta, ugyanis könnyed, de dinamikus futással sikerült elmennem a férfi mezőny legjobbjaival, a nők pedig látótávolságon kívülre kerültek. Természetesen az előnyöm nagy magabiztosságot és pozitív hangulatot adott, jó érzés szembesülni azzal, hogy te itt ma nyerni fogsz, ha csak valami nagy baj nem történik. Ugyanakkor 5 km után eljött a pont, amikor, ha másokkal nem is, de az emelkedőkkel (és saját magammal) elég keményen küzdeni kellett. Terepen sajnos rég jártam és dombos edzésben sem volt részem az elmúlt egy hónapban, úgyhogy többet kivett belőlem a Mecsek, mint gondoltam. Az kissé megnyugtatott, hogy a férfi mezőny legjobbjai is belesétáltak a távba, sőt mielőtt ezt én magam is megtettem, őket is sikerült megelőznöm.
A belesétálásra nem vagyok büszke, és ha nem vezettem volna a mezőnyt, akkor jó kérdés, hogy hogyan döntöttem volna. Ugyanakkor az is fontos, hogy reálisan mérjük fel a határainkat, én pedig úgy láttam, jobb erőt gyűjteni és egy gyors befutóval befejezni a versenyt, mint „meghalni” az emelkedőn és lassabb tempóval, szenvedve átlépni a célvonalon. A taktika olyan téren bevált, hogy a magam mögött hagyott férfiak sem leptek meg a táv végén, így nem csak a női abszolút, hanem a teljes abszolút mezőny győztesének is mondhatom magam!

Rajt és a cél között sok minden történhet!

Ahogy írtam az elején, a rajt és a cél között sok minden történhet, a fizikai igénybevétel mellett rengeteg gondolattal és érzéssel szembesülünk, kérdés, hogy ezeket hogyan tudjuk előnyünkre fordítani és rövid idő alatt ideális döntést hozni.
Ez a verseny nem csak egy magabiztos futás volt, hanem a saját határaim feszegetése, némi dilemma és küzdés kíséretében. A büszkeség mellett úgy érzem, mindig van miből tanulni és ez most sem volt másképp. A sok logisztikai és egyéb dilemma ellenére úgy érzem, tökéletes szezonnyitás volt, alig várom a folytatást! A lábaim jó pár napig érezték az emelkedőket, de a MERU Help - Izomlazító Sportkrém és SOS - Regeneráló krém tökéletes segítség volt a regenerációhoz, mint mindig!"

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek