Futópályák – Országos lista a mesterségesen kialakított futókörökről

2022.12.06
Futópályák – Országos lista a mesterségesen kialakított futókörökről

A futás egyre közkedveltebb és ezt felismerve, egyre több város érzi feladatának a futópályáik korszerűsítését, vagy új futókörök kialakítását. Az utóbbi években számos fejlesztés történt, mi pedig összegyűjtöttük, hogy hol tudsz a futás szeretetének hódolni.

Cikkünk célja, hogy látképet kapjunk a hazai mesterségesen kialakított futópályákról. Így bármerre utazol az országban, betervezheted a környékbéli futópályát, nem kell kihagynod helyismeret hiányában a rendszeres edzésed. Sőt, igazi gyöngyszemek is akadnak kis hazánkban, így, ha megtetszik valamelyik, tervezheted abba a régióba következő nyaralásod. Akár egy bakancslistát is készíthetsz, milyen futópályákat szeretnél a közeljövőben kipróbálni.

Fontos! Most csak a mesterséges futókörökről lesz szó, egy következő cikkünkben a természetes pályákat vesszük górcső alá a terepfutás szerelmeseinek.

Lássuk a listát (a teljesség igénye nélkül, kizárólag a nyilvános információk és eddigi vélemények alapján)!

Bács-Kiskun megye

  • Öko futópálya Kerekegyházán

Hossz: 400 m
Burkolat: mulcs
Tudnivalók: A futópálya kialakításánál arra törekedtek, hogy az tájba illő legyen. Így született a mulcs burkolat. A füves, fás környezetű pálya mellé telepítettek kerékpártárolót és néhány padot a pihenéshez.

Útvonal

  • Kiskőrösi futópálya

Hossz: 800 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: 2021-ben a Záportározó tó körül került kialakításra. A helyszín eddig is közkedvelt volt a mozogni vágyók között. A futókör kiépítésével már időtálló rekortán pályán hódolhatsz a futásnak, természetközeli környezetben. Este kivilágított, és ivókút is rendelkezésre áll.

Útvonal

  • Kecskeméti Sport- és Szabadidőcentrum

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A kecskeméti Sport- és Szabadidőcentrumban található. A területen helyet kapott még focipálya, fitneszpark és a közeljövőben tervben van kosárlabda és teniszpálya kialakítás is. Hátránya, hogy kisállat nem vihető be.

Útvonal

  • Baja, Petőfi-sziget futópálya

Hossz: 2,7 km
Burkolat: mulcs
Tudnivalók: A futópálya Baján a Petőfi-szigetet öleli körbe. Eredetileg 1000 méteres rekortán pálya volt tervben, de végül a sziget teljes körbevehető hosszúsága mellett döntöttek. A költségek csökkentése adta a mulcs borítás ötletét. A helyiek nagyon kedvelik és sok aktív futó is rendszeresen használja.

Útvonal

  • Jánoshalma, Béke téri futópálya

Hossz: 400+ m
Burkolat: salak
Tudnivalók: Jánoshalma központi parkjában kapott helyett. Tipikus városi közpark hangulatú. A mozogni vágyóknak ideális, illetve ha erre jársz, próbáld ki te is.

Útvonal

  • Kiskunhalas, Bundzsák Dezső Városi Sportközpont

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A helyi sportegyesületek edző helye, de folyamatosan fejlődik és nyitva áll minden mozogni vágyó számára. A korszerű rekortán pálya mellett a régi salakos futókör is használható. Kisállat ide sem vihető a talaj tisztántartása miatt.

Útvonal

  • Ballószögi vasút menti edzőpark

Hossz: 270 m
Burkolat: mulcs
Tudnivalók: A városi edzőpark pár éve egyesületi és civil segítséggel futópályával is bővült. A későbbiekben tervben van még tanösvény kialakítása a helyi változatos madárvilág bemutatására. A gyerekek örömére a szánkódomb is bővülni fog.

Útvonal

Baranya megye

  • Harkány, Erdőszél utcai futópálya

Hossz: 370 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Ahogy a neve is utal rá, gyönyörű fás környezetű futópálya, mellette nagy füves területekkel, fitneszparkkal. Ideális hely a futni vágyóknak.

Útvonal

  • Mohács, Szepessy park futópálya

Hossz: 690 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A park futóköre mellett találhatsz még itt tanösvényt, játszóteret, tornaparkot, és a település testvérvárosait bemutató körsétányt. Mindezt gyönyörű zöld környezetben, pihenőpadokkal, ivókúttal és esti kivilágítással.

Útvonal

  • Pécs, Tüskésréti-tó futópálya

Hossz: 1,2 km
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Tüskésréti-tó körül 15 hektáron szabadidőpark helyezkedik el. Közkedvelt helyszíne triatlon versenyek rendezésének is. A futópálya bárki által használható, a közvilágításnak köszönhetően akár este, vagy kora reggel is.

Útvonal

Békés megye

  • Békéscsaba, CsabaPark erdei futópálya

Hossz: 4 km
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Csabapark 50 hektáron terül el. A pálya az erdős területen halad keresztül. Azonban a futás mellett számos más kikapcsolódási lehetőséget is nyújt: állatsimogató, tanösvény, fitneszpark, Bormúzeum, csúszdapark, tó és még számos felfedezni való.

Útvonal

CsabaPark

  • Békési futópálya

Hossz: 400+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futópálya több útvonalú, így futhatsz rövidebb-hosszabb távokat. "Hagyományos" városi, fákkal tarkított park hangulatú. Kivilágítás nincs, így sötétedés után javasolt a fejlámpa.

Útvonal

  • Békéscsaba, Széchenyi Liget futópálya

Hossz: 400+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A hatalmas parkban az öko-turisztikai ismeretterjesztő útvonalat is kipróbálhatod, vagy futás után a fitneszparkban nyújthatsz még egyet.

Útvonal

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

  • Nyéki Sport- és Szabadidőpark

Hossz: 400+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Szlabóczky-öbölben található Nyéki strandnál kapott helyet a szabadidőpark. A futás mellett lehetőség van pingpongozni, kosárlabdázni, röplabdázni, de kondipark is használható.

Útvonal

  • Miskolc Ifjúsági Sportpálya

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A helyi sportegyesületek edzőhelye, de a futópályát civilek, illetve a környékbeli oktatási intézmények ingyenesen használhatják. Kisállat ide sem vihető be.

Útvonal

  • Miskolc Népkerti futópálya

Hossz: 1000 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Népkert fái között kanyargó pálya a vélemények alapján közkedvelt és rendszeresen karbantartott. Egyetlen hátránya, ha nevezhetjük annak, hogy a kivilágítása a fák közötti kanyarokból adódóan nem mindenhol megfelelő.

Útvonal

  • Mezőkövesd, Zsóry fürdő Szabadidő és relax park

Hossz: 400+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Zsóry fürdő mellett található parkban hangulatos környezet fogad. Bicikliút is szegélyezi, így teljes napos edzést is tervezhetsz a futópálya érintésével. Helyet kapott itt még jógatér, fitneszpálya, magasságmérő, súlymérő, mesterséges kis tó és még a változatos állatvilág megfigyelésére is biztosított a lehetőség.

Útvonal

Csongrád-Csanád megye

  • Szeged, Erzsébet liget futópálya

Hossz: 1500 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Az Erzsébet liget 20 hektáros területén helyet kapó pálya a futók között közkedvelt, 5 erősítő ponttal, kivilágítással, ivókúttal, mindezt szép fás környezetben.

Útvonal

Erzsébet liget

  • Vér-Kör - Szeged Vértó Futópálya

Hossz: 1000 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Vértó körül épült futópálya csodás látképet nyújt. Egy kis dombot is átszel. A kivilágítás megfelelő, de amit érdemes figyelembe venned, hogy szabad terület, nincsenek fák, amik felfogják a szelet, így nyáron tűz a nap, télen pedig a szél átfújta részeken csúszósabb a pálya. Erre a futóruha szempontjából figyelj.

Útvonal

  • Szeged, Szabadság téri futókör

Hossz: 314 m
Burkolat: salak
Tudnivalók: Hagyományos salakos pálya. Idén felújításra került, mert a felkeményedés miatt kellemetlenné vált rajta futni. A munkálatokat követően már ízületkímélőbb lett.

Útvonal

  • Hódmezővásárhely futópálya

Hossz: 530 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Kedvelt helye a környékbéli futóknak. Gyakran rendeznek versenyeket is a pályán. Hátránya, hogy a közvilágítás nem fedi le a futókört, így sötétben elkel a fejlámpa is.

Útvonal

Fejér megye

  • Sukorói sportpálya

Hossz: 300 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Toldi Géza Emlékparkban helyet kapó futópálya mellett számos más sportolási lehetőség is adott: röplabda, foci, kosárlabda, konditerem. A park különlegessége az Ördög-hegy. Ennek tetejéről csodás panoráma nyílik a Velencei-tóra. Ha gyakorlottabb futó vagy, az emelkedős panoráma-futókört is kipróbálhatod. Ez kb. 400 méteres, murva borítású pálya.

Útvonal

  • Székesfehérvár, Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány

Hossz: 280 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Székesfehérvár szívében, az Öreghegy lábánál helyet kapó park ideális egy kis mozgásra. A futópálya mellett találhatsz itt rehabilitációs kondipályát, focipályát, kosárpályát. Kivilágított és vizesblokk is épült.

Útvonal

  • Székesfehérvár, Halesz park

Hossz: 400+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A gyönyörű ősfás park nemrég bővült a rekortán futópályával. Azonnal kedvence lett a környékbeli futóknak. Egyetlen negatívumot hallottunk róla, miszerint két forgalmas út között helyezkedik el, így az autók zaja zavaró lehet az arra érzékenyeknek.

Útvonal

  • Bicske futókör

Hossz: 1000 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Bicske szíve park néhány éve került fejlesztésre, a fásítása mellett a futók nagy örömére futókör is kialakításra került. A Balaton közelsége lehetőséget ad az aktív nyaralásra, vízben, kétkeréken, kétlábon.

Útvonal

  • Siófok KC Kültéri kondipark és futópálya

Hossz: 345 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Siófok kézilabda Club néhány éve létrehozott egy kültéri kondiparkot futópályával a sportolni vágyók számára. Két pálya teljesíthető, egy 345 és egy 475 méteres, vagy ennek kombinációja.

Útvonal

Győr-Moson-Sopron megye

  • Győr, Barátság park futópálya

Hossz: 580 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futás mellett a park számos más sportolási lehetőséget nyújt, 29.000 m²-en. Így a rendszeres edzést kombinálhatod más-más mozgásformákkal.

Útvonal

  • Mosonmagyaróvár, BágerRing futópálya

Hossz: 1100 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Báger-tó körüli futópálya is az elmúlt évek fejlesztéseinek eredménye. A futás mellett lehetőség van a fürdésre is, újranyitott a szabadstrand. Ezt az elmúlt években a víz minősége nem engedte. A tó élővilága egyre gazdagabb, így a horgászok kedvelt helye is.

Útvonal

  • Győr, Szabadhegyi 3-as tó futópálya

Hossz: 580 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A tó mesterséges, csapadékvíz-tározónak alakították ki. Szerencsére a mellette lévő hatalmas zöld területet is igyekeznek kihasználni, ennek köszönhető a futópálya létesítése. Csodás környezetben élhetsz a futás szenvedélyednek. Sajnos a kivilágítás még nem megoldott, így sötétben fejlámpáról is gondoskodj.

Útvonal

  • Győr, Zúgó park futópálya

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A park a Holt-Marcal folyó partján található. A természet közelsége elvarázsol, messze a város zajától. Sokak szerint egy kies gyöngyszem.

Útvonal

  • Győr, Aranypart II. szabadstrand futópálya

Hossz: 500 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A győri Aranypart II. szabadstrandja a fürdőzés mellett számos kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosít. A győri egyetem mellett alakították ki a futópályát, ami érinti a helyi sportkocsmát is, igény esetén esti levezetésnek ideális lehet.

Útvonal

  • Győr-Ménfőcsanak, Bezerédj futó kör

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Bezerédj-kastély parkban szép ősfás környezetben helyett kapott egy futópálya is, a helyi futók legnagyobb örömére. A kivilágítása megoldott, a győri futóbarátok köre is jegyzi a helyszínt.

Útvonal

Hajdú-Bihar megye

  • Hajdúböszörmény, Fürdőkerti futópálya

Hossz: 1000 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A pálya a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont területén található, a Fürdőkerti szállóval, étteremmel együtt. Ha szeretnéd kipróbálni, igazodnod kell a nyitva tartáshoz, minden nap 8 és 20 óra közöttre időzíthetsz.

Útvonal

  • Debrecen, Nagyerdei Futópálya

Hossz: 1100 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Szerintünk ilyen rendhagyó pályával még nem találkoztál. Egy nagyobb és egy kisebb emelkedőt építettek a pályába, ami valójában lebegő járda. A magasabb segítségével a fák lombjaival egymagason futhatsz, átszelve a Nagyerdő rendezvényterületét, a stadion épületének szélét, ezen túljutva befutsz a parkos részre. A tervezésnél odafigyeltek a méretekre, a lebegő járda szélén található a rekortán pálya, középen széles, sétálásra alkalmas fémrács, amivel lefele is szabad a kilátás.

Útvonal

Nagyerdei Futópálya

  • Debrecen, Tócóvölgyi futókör

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Tócóvölgy parkos területén számos rekreációs fejlesztés történt. Ennek köszönhetően ma már használatba vehető a kondipálya és a parkot átszelő futópálya. A zöldterületen pedig rengeteg fa és cserje került telepítésre.

Útvonal

Heves megye

  • Heves, Városi sportpálya

Hossz: 400 m
Burkolat: salakos
Tudnivalók: Heves Sportcsarnoka mellett találod a városi sportpályát, amit bárki használhat. Hagyományos salakos burkolat, a régi időket idézve. Ez adja a hangulatát is. Egy kisebb, korszerű focipálya is kialakításra került, valamint folyamatosan rendben tartott zöld területtel bír.

Útvonal

  • Eger, Szmrecsányi Lajos Kert

Hossz: 1330 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Egerben már régóta vágyták a futók a megfelelő futópálya kiépítését. 2021-ben teljesült a vágyuk, és a Szmrecsányi Lajos Kertben, csodálatos, fás zöldövezetben róhatják a köröket.

Útvonal

Jász-Nagykun-Szolnok megye

  • Szolnok, Tiszaligeti futókör

Hossz: 1000 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Szolnok belvárosa mellett, a Csónakázó-tó mögött épült meg a Tiszaligeti futókör. Gyönyörű ősfás, parkos természetközeli helyszín. Futás előtt vagy után akár a kalandpályát is kipróbálhatod, vagy csónakázhatsz a tavon.

Útvonal

  • Kisújszállás, Erzsébet ligeti futópálya

Hossz: 400+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Az Erzsébet-királyné liget hangulatos városi park, rengeteg fával, pados sétáló részekkel, konditeremmel. A közvilágítás a parkot egyenesen átszelő sétáló részen adott, sajnos a futópályát ez nem világítja be a sötétben.

Útvonal

  • Jászberény, Margit-sziget

Hossz: 400+ m
Burkolat: salakos
Tudnivalók: A Zagyva folyó két ága között helyezkedik el a sziget, a helyiek a város "zöld szívének" nevezik. A futópálya salakos, szépen gondozott. A közvilágítás sajnos a teljes futókört nem világítja be, ezért érdemes fejlámpával nekiindulni sötétedés után.

Útvonal

Komárom-Esztergom megye

  • Esztergom, Kültéri Edzőpark és játszótér

Hossz: 300+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Az Erzsébet park mellett került kialakításra az edzőpark, futópályával, kondipályával, és a bicikliút menti BringaPonttal. Egészen a Duna-partig lesétálhatsz, ha kedved tartja.

Útvonal

  • Bábolna Szabadidőpark

Hossz: 690 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A szabadidőpark közel 90.000 m2-en terül el. A futás mellett számos lehetőség nyílik az aktív kikapcsolódásra. Két mesterséges tavat is kialakítottak, az egyiket a 4 lábúak örömére, a másikat csónakázásra. Ezek mellett találsz itt magaslest, tanösvényt, bográcsozó helyet, kondiparkot, erdei tornapályát, teniszpályát.

Útvonal

  • Komárom, Rüdliger-tó

Hossz: 200 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Rüdliger-tó is sok fejlesztésen esett át az utóbbi években, többek között futópálya és konditerem került kialakításra. A fák telepítése is megtörtént, de ezek fiatal koruk miatt még árnyékot nem adnak.

Útvonal

  • Tatabánya, Csónakázó-tó park

Hossz: 900 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futópálya a Csónakázó-tó körül fut. Helyet kapott még kondipálya, játszótér, számos tóra néző pad és egy mesterséges kis sziget. Sokak szerint a park az esti kivilágításban a legszebb.

Útvonal

Nógrád megye

  • Salgótarján, Füleki út park futópálya

Hossz: 400+
Burkolat: salakos
Tudnivalók: A Tó-strand körüli salakos pálya ad lehetőséget a futásra. A strand már nem üzemel, azonban a természet adta szépségek megmaradtak. Egy kis sétára, bográcsozásra, horgászatra bármikor sor kerülhet.

Útvonal

Pest megye

  • Vecsés, Kispatak futópálya

Hossz: 800 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futópálya a Gyáli-patak mentén terül el, a két végén fordulókörrel, 100 méterenként jelöléssel ellátva. Mellette egy tanösvényt is meglátogathatsz, 1 km hosszan.

Útvonal

  • Nagykőrös, Cifrakerti futókör

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Cifrakert Nagykörös legnagyobb közparkja, az utóbbi években itt is számos fejlesztés történt, amit rendszeresen karban is tartanak. A hatalmas ősfás területen a futópálya mellett található még kondipálya, játszótér, sétányok és szabadtéri színpad.

Útvonal

  • Érd, Szabadidőpark

Hossz: 1250 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Érd szabadidőparkja a Záportározó körül kapott helyett, rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséggel. A futópálya körbe halad a tározóval, ezzel párhuzamos a görkorcsolyapálya. Azonban találsz itt még teniszpályát, focipályát, kosárlabdapályát, Napozó-szigetet, kilátó-dombot, tűzrakó helyet, fedett pihenőket, horgászstégeket, strandröplabda pályát és nyári időszakban még vízibiciklit is.

Útvonal

  • Biatorbágy, Sportpark

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Egy domboldal alján elhelyezkedő park, a futópálya ennek mentén hosszában nyúlik el. Helyet kapott még kondipálya, játszótér, kosárpálya és focipálya is.

Útvonal

  • Budakeszi, Sportpálya és street workout park

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Budakeszi közkedvelt sportolásra ideális parkja. A futópálya hagyományosan a focipálya körül fut, de az elmúlt évek fejlesztése nagy átalakulásokkal járt, épült kondipálya, teniszpálya, bike park és kiváló az esti megvilágítás.

Útvonal

  • Pilisvörösvár, Nagy-tó körüli sétány és futópálya

Hossz: 1 km
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Nagy-tó körül betonsétány vezet végig, ennek menték került kialakításra a futópálya is. A környezet csodás látványt nyújt, esti kivilágítása is kiváló.

Útvonal

  • Dunakeszi Kondipark és futópálya

Hossz: 250+ m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A park kiváló lehetőséget ad a szabadtéri edzésre. A kondipályát, pingpongasztalt, röplabdapályát, focipályát a futókör fogja közre, ahol nem telik el nap edzés nélkül.

Útvonal

  • Törökbálint futópálya

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Törökbálint is régóta kiáltott futópályáért, ami bármikor, bárki számára használható. Nemrég megvalósult és az országképhez hasonlóan kondipályával együtt került kivitelezésre. A szép, fás parkterület immár a szabadban történő sportolás otthona lett.

Útvonal

  • Dabas, Jubileum park futópálya

Hossz: 1050 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Jubileum parkban több sportlétesítmény is található, ezt bővítették nemrégiben futópályával. A park természeti adottságait megkímélve került kialakításra, így formája rendhagyó.

Útvonal

Somogy megye

  • Kaposvár, Városliget

Hossz: 1 km
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Malom-tó körül futó pálya csodás tájon vezet végig. A fás, parkos rész, illetve a víz mellett futó szakasz igazán szemet gyönyörködtető.

Útvonal

Városliget

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

  • Tiszavasvári Futókör

Hossz: 930 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Csónakázó-tó körül régóta megtalálható volt már egy aszfaltos burkolatú futópálya. Az elmúlt évben ez felújításra került, és kiegészült rekortán borítású futókörrel. A tó környéke is fejlesztésre került, kondipálya, játszótér és bográcsozó helyek épültek.

Útvonal

  • Nyíregyháza, Bujtosi park futópálya

Hossz: 1,5 km
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Bujtosi-tó és az itt található Városliget, valamint a mellette elhelyezkedő park érdekes kialakítású, csodás képet nyújt. A futópálya nemrég került felújításra, a tó mentén körbeér. A Városliget a tavat keresztben kettévágó mesterséges szigeten található. Itt kondipálya került kialakításra.

Útvonal

  • Nyíregyháza, Sóstó futópálya

Hossz: 945 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Sóstó Nyíregyháza északi külterületén található, közvetlenül az állatkert mellett. Az aszfaltos sétánnyal párhuzamosan alakították ki a tavat körbeölelő futópályát. A tó kis szigettel, híddal szép látványt nyújt.

Útvonal

Tolna megye

  • Dombóvári Szigeterdő

Hossz: 600 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Ez az a hely, ahol a múlt összetalálkozik a jelennel, magas fák, sétányok, szobrok és a vártorony között a korszerű futókör, játszótér, kondigépek jól megférnek egymás mellett.

Útvonal

  • Paks, Erdei futópálya

Hossz: 780 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Az Üregmezőn át futó pálya csodás erdei látképet nyújt. A terület szabadtéri kondipályával is bővült, de egy kis sütögetésre is lehetőség van.

Útvonal

Vas megye

  • Szombathely, Sugár úti Sportcentrum Atlétikai Centrum

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A 4 sávos atlétikai futópályát bárki ingyenesen használhatja. Figyelembe véve, hogy a helyi sportegyesület sportolói is itt edzenek. Pars Krisztián olimpikonunk is itt készült fel a versenyeire.

Útvonal

Veszprém megye

  • Veszprém, Schönherz pálya

Hossz: 400 m
Burkolat: salak
Tudnivalók: A helyiek által közkedvelt futó és edző hely, focipályával. Jelenleg a honvédség a fenntartó, így nem hétköznapi torna eszközöket is találni a területen.

Útvonal

Zala megye

  • Városi Ifjúsági és Sportcentrum

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Sportcentrum bárki által ingyenesen használható, alkalmazkodva a helyi sportegyesület edzéseihez.

Útvonal

  • Zalakaros futópálya

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Az arborétum területén az utóbbi időkben több fejlesztés is történt. Ennek során alakítottak ki futókört, kondipályát, e-bike töltőt.

Útvonal

Budapest futópályái

  • Bikás park futópálya

Hossz: 800 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A park folyamatos fejlesztés és gondozás alatt áll. Kellemes a környezet, kis tó és zöld tér gazdagítja.

Útvonal

  • Őrmező futópálya

Hossz: 375 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A pálya kis helyen került kialakításra, így a vonalvezetése rendhagyó. Egyik vége élesen kanyarodik, így sprintelésre nem alkalmas. A panelházak mögé rejtett futókör érdekes gyöngyszeme a környéknek.

Útvonal

  • Albertfalvai futópálya és fitnesz park

Hossz: 400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Kondorosi út közösségi kertjében található a futókör. Ahogy általában, a fejlesztés során kondipályával együtt került kialakításra. A kellemes zöld környezet ideális a napi szabadtéri edzésekhez.

Útvonal

  • Normafa futópálya

Hossz: 2040 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futópálya a Normafától indul és a János-hegyi Erzsébet-kilátóig vezet. A Libegőhöz érve 20 méteres szintemelkedése van a pályának, közel 300 méter hosszan. Sokak szerint Magyarország egyik legszebb környezetében futhatsz, ha nekiindulsz.

Útvonal

  • Angyalföld futópálya

Hossz: 1186 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futópálya a Rákos-patak északi és déli partszakaszán egy részén fut körbe. A patak feletti átkötő fahíd jelzi a cél-rajt vonalat. Itt található egy konditerem is, ideális a bemelegítéshez, nyújtáshoz.

Útvonal

  • Feneketlen-tavi futópálya

Hossz: 540 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Feneketlen-tó körüli futókör kivételes hely a városi nyüzsgésben. Természetesen itt sem maradhat el a futópálya mellett kialakított fitneszpálya. Ha kedved támad, még egy kis teknősetetésre is lehetőséged van, a tóban számos példány él.

Útvonal

  • Városmajori futópálya

Hossz: 585 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A park ősfás, erdei hangulatú. Ideális a mindennapos edzésekhez, mert minden igényt kielégít a szabadtéri edzéshez. A futás mellett kondipálya, focipálya, kosárlabdapálya és sétányok tarkítják a helyet. Közvetlen összeköttetésbe van kerékpárúttal, és a Fogaskerekű is pár perc alatt elérhető. Jó időben sokszor zsúfolt, mert minden korosztály számára közkedvelt.

Útvonal

  • Pillangó Park

Hossz: 685 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A Pillangó park is közkedvelt kikapcsolódási hely. Az utóbbi időkben sok átalakításon esett át, de a munkálatok után rengeteg fát ültettek az újra-parkosításhoz. Ezért a futópálya fele árnyékos, a másik felére még várni kell.

Útvonal

  • Vízpart utcai futópálya

Hossz: 350 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futópálya természetvédelmi területen helyezkedik el, a Lágymányosi-öbölnél, Teknős-öböllel díszítve. A közeli sportklub tagjai is ide járnak ki edzeni.

Útvonal

  • Nyúldomb futópálya

Hossz: 300 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A rekortán kör mellett salakos pálya is található és ahogy megszokhattuk már, itt is kialakítottak fitneszparkot. A fák ritkásak, így nyáron nem kapsz sok árnyékot.

Útvonal

  • Óhegy park futópálya

Hossz: 1400 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Kellemes parkos környezet, kondipályával, kutyafuttatóval, bicikli szerviz ponttal. A pályának van egy enyhe emelkedős része, de nem túl megerőltetően magasodik.

Útvonal

  • Havashalmi Futó Park

Hossz: 830 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A park szép fás környezetű, hatalmas zöld felületekkel. Minden korosztály megtalálja a számára ideális kikapcsolódási lehetőséget. A futópálya mellett focipályát, konditermet, sétányokat építettek ki a területen.

Útvonal

  • Békásmegyeri Futókör

Hossz: 1 km
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: A futókör a békásmegyeri lakótelep szívében található. Érdekessége, hogy egy dombos oldalon vezet végig, egyik fele lenn, míg a másik fele fenn.

Útvonal

  • Holdudvar park

Hossz: 450 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Óbuda lakótelepi környezetében nemrég újították meg a parkot. Fitneszpálya, pingpongasztal és játszótér korszerűsödött, ezeket öleli körül a futókör.

Útvonal

  • Margitsziget

Hossz: 5285 m
Burkolat: rekortán
Tudnivalók: Sokak szerint az ország legszebb szigete, számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel. A futókör a Margit-híd felől indul, itt találjuk a 0. km követ. A féltáv, az Árpád-híd felöli átvezető útnál található, ide helyezték a 2,5. km követ.

Útvonal

Margitsziget

Reméljük találtál számodra szimpatikus pályát! Hamarosan jövünk a folytatással. Addig is jó sportolást kívánunk!
Amit ne felejts: sport előtt mindig melegíts be és utána nyújts!

Hozzászólások

Veszprémben van két új rekortán pálya, egy 800 méteres a Veszprémvölgyben egy nagyon szép parkban és egy ami most készült el a Jutasi lakótelepen, 3 egymásba fonódó futókör, 3000 méteres körülbelül.

Értékelem
Sportkrémek