Mire jó a jégzselé?

2022.12.21
Mire jó a jégzselé?

Aki rendszeresen sportol, vagy gyakran végez nehéz fizikai munkát, az tudhatja, hogy a megerőltető testmozgás gyakran jár együtt az izomlázzal, izomgörccsel, a fáradt, nehéz végtag érzéssel, illetve alkalmanként sérülésekkel is. Lássuk, hogyan tehetsz ezek ellen a kínzó kellemetlenségek ellen a MERU SportCare jégzseléinek használatával! Izomlazító krém – Egy must-have termék mindenkinek címú cikkünkben arról is olvashatsz, hogy egy jól megválasztott izomlazító izomlazító krém milyen esetekben segíthet.

A jégzselé funkciója

A jégzselé alapvető funkciója, hogy hűsítse, megnyugtassa az igénybe vett izmokat. Az izomláz, izomgörcs, zúzódás és hasonló gyulladásos folyamatok egyik tünete az érintett területen jelentkező melegség érzet. A jégzselé azonnal hűsíti és lazítja a fájdalmas tájékot, ezáltal csökkenti a gyulladást, így a fájdalom érzetét is.

Azonban az alapvető funkciókon túl a MERU COOL sportkrémje sokkal több egy átlagos jégzselénél:
  • E-vitamin tartalmának köszönhetően táplája a bőrt.
  • Fokozza a vérkeringést.
  • Gél állagú, így könnyen felszívódik anélkül, hogy zsíros nyomot hagyna.
  • Enyhíti a fájdalmat.
  • Hosszan tartó hűsítő hatása által gyulladáscsökkentő.
  • Nem kell megvárnod, hogy bármilyen kellemetlen tüneted jelentkezzen. A MERU jégzseléjét kis kiszerelése miatt minden edzésre magaddal viheted, használhatod nyújtáshoz, levezetéshez. Segít nyugtatni, ellazítani a fáradt testrészeket, így megelőzve az izomláz kialakulását.

Tipp: Tedd a jégzselét a mélyhűtőbe, hűtsd be a hűsítőt még hidegebbre! Alkohol tartalma által nem fagy meg, csak jegesre hűl. Ezáltal extra hűsítő hatást ad, ami a forró nyári napokon különösen jóleső. Akár jégakkuként is funkciónál, ha az italod mellé teszed.

Jégzselé krém vagy jégzselé párna?

A jégzselé különböző formátumokban elérhető. A krém helyileg csillapítja a tüneteket, bedörzsölés után hosszan tartó hatást gyakorol. E mellett edzés után prevencióként is használhatod, ellazítja, megnyugtatja az igénybe vett területeket. A jégzselé párna is helyileg hat a komolyabb izomfájdalmakkal való küzdelem során. Használata előtt a jégzselépárnát mélyhűtőbe kell tenned. Alkoholtartalma miatt nem fog teljesen megfagyni, de olyannyira lehűl, hogy borogatásként a fájdalmas területre helyezve segít enyhíteni a fájdalmad.

A jégzselé párnával kb. 30 percig tudod kezelni a sérülésedet, ezután újra vissza kell helyezned a mélyhűtőbe. Ezért javasolt a krémmel együtt kombinálva használnod, hogy a kettős hatás által mihamarabb újra formába lendülhess.

Nemrég, a vásárlói igényeket szem előtt tartva új termékkombinációt alkottunk, a MERU jégzselét sporttörölközővel, ajándék karabineres tokban!

Figyelj a testedre, és vigyázz rá!

Ha megfelelő bemelegítés nélkül kezdesz kimerítő gyakorlatok végzésébe, esetleg edzés után nem figyelsz kellő mértékben izmaid megnyugtatására, könnyen olyan élményben lehet részed, ami miatt heteket, hónapokat hagysz majd ki a következő alkalomig. Figyelj oda, mit üzen a tested, és ápold őt a megfelelő sportkrémekkel!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek