Comb kidörzsölődés elleni tanácsok

2023.03.14
Comb kidörzsölődés elleni tanácsok

A comb kidörzsölődése egy kellemetlen, fájdalommal járó jelenség. Tévhit, hogy csak a súlyfelesleggel rendelkezők problémája, a vékonyabb testalkatúakat és a sportolókat is intenzíven érinti. Az viszont tény, hogy szinte mindenki csak akkor kezd el foglalkozni ezzel a témával, ha a gond már fennáll. Pedig a megelőzéssel sok kellemetlenségtől megkímélheted magad. Nézzük mit tehetsz, hogy megelőzd és mit tehetsz ellene, ha már baj van.

Tanácsok comb kidörzsölődés ellen, hogy megelőzd

Az interneten számos házipraktika megtalálható, ezek többségére viszont a praktikum pont nem jellemző. Természetesen senki kedvét elvenni nem szeretnénk, lehet neked van közte olyan, ami beválik, de mi nem találtunk kompromisszumok nélküli megoldást. Néhány példa a kipróbált módszerekből:

  • Hintőpor: Ez jól szívja a nedvességet, de foltot hagyhat a ruhán és nem is ápolja a bőrt. Ahogy magába szívja az izzadságot darabossá, csomóssá válik a bőr felszínén.
  • Vazelin: Védőréteget képez a bőrön, de nem szívódik fel. Folyamatos ragacsos érzést ad és a nyári melegben elkezd lefolyni.
  • Golyós dezodor: Ez eleve izzadásgátló, így van, aki erre esküszik. Viszont az előbbihez hasonlóan ez is ragacsossá válik. Kellemetlen érzést nyújt, ahogy ez a massza egyre lejjebb csúszik a combodon.
  • Combvédő pánt: Kezdetben jó, viszont idővel zavaróvá válik a viselése. Igazgatni kell, ahogy le-fel csúszik mozgás közben.
  • Kókuszolaj: Természetes hatóanyag, az olaj állag védőréteget képez és védi a bőröd az irritációtól. Az eddigiek közül ez vált be a leginkább, de mégsem nyújt teljes megoldást.

Sokáig kerestük a megfelelő megoldást, évekig fejlesztettünk, míg a MERU csapat tagjaival, sportolókkal, edzőkkel tesztelve kidolgoztuk a GUARD-ot. Ez a kidörzsölődés elleni krém a lanolin, a méhviasz és a sheavaj kombinációja. Tulajdonságai:

  • Wax állagú, így a vazelinnel ellentétben hagyja lélegezni a bőröd.
  • Védőréteget képez, víztaszító, de közben nem válik kellemetlen, ragacsos érzetűvé, nem folyik le.
  • Nyugtatja, hidratálja és puhítja a bőröd.
  • A combok mellett egyéb kényes területeken is használhatod: hónalj; tricepsz; férfiak esetében a mellbimbó érzékeny felület; kerékpározásnál a fenék, a nyereggel történő érintkezési területe.

Bátran olvasd el sportolóink beszámolóját, például Bánfalvi Szelenge, edző tapasztalatait Döbbenetes eredménnyel teszteltük a Guard sportkrémet című cikkünkben, vagy teszteld Te magad és küld el nekünk a véleményed. A teljesség igénye nélkül az eddigi értékelések közül néhány:

Értékelés

Értékelés

Értékelés

Tanácsok kidörzsölődés kezelésére, ha már fennáll a probléma

A kidörzsölődés mértéke a gyengébb bőrpírtól egészen a kisebesedett, de akár felhólyagosodott bőr is lehet. Az első és legfontosabb, hogy tartsd tisztán a sérült területet. Tisztítsd meg, ezután a bőr gyógyulására és regenerálódására használd a GUARD kenőcsöt. Hatóanyagai révén előtte-utána, tehát megelőzésre és kezelésre is használható:

  • Lanolin: Hidratáló hatású, regenerálja a bőrt. Gyógyászati készítmények között gyakori alapanyag a hatóanyagai miatt, többek között mellbimbó védő krémek, ajakbalzsamok, pelenka kiütés/hámlások/horzsolások kezelésére szolgáló krémek esetén.
  • Méhviasz: Mélyen, a bőrrétegekben fejti ki hatását, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és serkenti a vérkeringést.
  • Shea vaj: Hidratáló hatása hosszan tartó, regenerálja a bőrt, bőrirritáció tüneteire kimondottan ajánlott.

Néhány napra biztos szüksége lesz a kidörzsölődött bőrnek a gyógyulásra, ez idő alatt kíméld. Ezután is használd rendszeresen a krémet, hogy meg tudd előzni a további bőrirritációt! Webshopunkban keresd további sportolás utáni hűsítő és regeneráló krémjeinket, melyek jelentősen segíthetnek az izomláz enyhítésében, illetve a sérülésekből adódó kellemetlenségek megszüntetésében.

Fájdalommentes, jó sportolást kíván:
a MERU Sportcare csapata

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek