Miért fontos a magnézium, ha futó vagy?

2022.11.11
Miért fontos a magnézium, ha futó vagy?

Ha van valami, amire egy sportolónak szüksége van, az a magnézium, ami nemcsak tabletta formájában, de krémként is könnyen bevihető a szervezetbe. A magnézium többek között megdobja az energiaszintet, segít a feszült izmok lazításában, és hidratálja a bőrt, ezért érdemes a legjobb termékeket választani. Izomlázra edzeni? című cikkünkben arról olvashatsz, hogy izomláz esetén milyen hatással bír az edzés, szabad-e egyáltalán ilyenkor sportolni.

Miért használj magnéziumtartalmú krémet?

Noha a magnézium pótlásának legismertebb módja a magnéziumtabletták szedése, valójában különböző kutatások szerint a külsőleg alkalmazott krémek és olajok hatóanyagai gyorsabban felszívódnak, így gyorsabban is kerülnek a véráramba. A természetes összetevőkből készült magnézium krémek – akárcsak más, jó minőségű testápolók – összetevőikkel segítik, hogy a magnézium akadálytalanul jusson be a szervezetbe, és ott fejtse ki a hatását, ahol arra szükség van.

De miért is olyan fontos a magnézium pótlása?

A magnézium olyan nyomelem, amelynek rendkívül nagy szerepe van az izmok és idegek hatékony működésének segítésében, de ugyanígy jelentőséggel bír a zsírok, fehérjék, nukleinsavak, illetve a szénhidrátok anyagcseréjében is. Bár kiegyensúlyozott étkezéssel normál esetben biztosítható a megfelelő magnéziumbevitel, nagy fizikai igénybevétel, így például rendszeres futás esetén előfordulhat, hogy magnéziumhiány lép fel.

A magnéziumhiány tüneteit egyszerű felismerni: az általános gyengeség vagy izomgörcsök utalhatnak a nem megfelelő magnéziumszintre, de ritka esetekben akár szívritmuszavarok is tapasztalhatók. Noha a magnéziumbevitel önmagában nem fokozza a sportteljesítményt, a magnéziumhiány ronthatja a sportolók energiatermelését, így a hatékonyságot is.

A magnéziumkrémek és olajok előnyei

  • Jó az izmok egészségének: a magnéziumdeficit izomgyengeséget okozhat, ezért a magnéziumkészítmények segítségül szolgálnak az izomösszehúzódás és lazítás támogatásához.
  • Segít az izomfájdalmak ellen: legyen szó gyulladásról, érzékenységről vagy fájdalmakról, a magnézium csillapítja a tüneteket.
  • Megnyugtatja a bőrt: ne aggódj, ha érzékenyebb bőröd van, hiszen a magnézium krémek – például a MAGNE Magnézium Krém és Testápoló – segítenek a hidratációban, valamint a bőr rugalmasságának visszaszerzésében.
  • Támogatja a csontozatot: a szervezet magnéziumtartalmának mintegy hatvan százaléka a csontokban raktározódik, így megfelelő magnéziumbevitellel sokat tehetsz a csontsűrűség megőrzéséért.

Használd Te is a MERU SportCare magnéziumtartalmú termékeit edzés előtt vagy után a kiegyensúlyozott sportolási élményért!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek