Hírlevél

Március eleje van, lassan itt a tavasz.

Ebben az időszakban sokan már túl vannak az alapozó időszakon, rengeteg munka van mögöttünk.

Az alapozó időszakra jellemző, hogy a futó habzsolja a kilométereket síkon és terepen egyaránt, hogy a hosszú futásokból megszerzett állóképességből tavasszal minőségi gyorsuló munkát tudjon végezni. A sok kilométer és az emellett végzett erőnléti- és core edzések igénybe veszik az izomzatot. Mit lehet tenni azért, hogy ebben az időszakban ne sérüljünk meg? A regeneráció nem csak a szervezetnek fontos, hanem az izmoknak ugyanúgy. A sok monoton kilométer fáradttá teszi az izmokat, ezért figyelnünk kell arra, hogy pihentessük, felfrissítsük az izomzatot.

A technológia változásával egyre hatékonyabb eszközök vannak az izmok regenerálására, gondolok itt pl. a cryoterápiára, ami egy kb. -120-180 fokos hidegkamrát jelent, ahova pár percre beállva a hideg  beindítja a szervezet természetes védekező reakcióját és azegészség-helyreállító folyamatát. De vannak konzervatívabb eszközök, mint pl. a masszázs, szauna, a különböző nyújtások, jóga, egy jó fürdő és újabban a hengerezés, ami segíti a regenerálódást.

Segíthetjük a gyorsabb regenerálódást, ha edzés, vagy futás után bekenjük magunkat izomlazító, frissítő hatású sportkrémekkel. Ezek kifejezetten a fájó, vagy túlerőltetett, esetleg meghúzódott testrészek ápolására lettek kifejlesztve. Fájdalomcsillapító hatású és gyógynövényes összetevővel hatékonyak a megterhelt izomzat regenerálásban. A MERU sportkrémek gyors felszívódású, gél állagú funkcionális termékek, a sporttáskánkban is elfér.

A HELP kámforos zselé a fájó, túlerőltetett testrészekre ajánlott, az SOS árnika-fekete nadálytő gél zárt sérülésekre, húzódásokra, zúzódásokra javasolt. A gélek bátran keverhetők is egymással😊

A sportkrémek használatának előnye, hogy mozgás után felfrissíti az izomzatot, és csökkenti a fáradtság érzetét, illetve csökkenti az izomláz kialakulásának valószínűségét.

Tehát, ha eddig nem tetted, akkor kényeztesd a lábad, mert itt a tavasz, jönnek a versenyek és a lábad hálás lesz, ha törődsz vele.

TERMÉKAJÁNLÓ:

Regeneráló, lazító hatású sportkrémek sportolás utánra:
S.O.S – regeneráló gél sportsérülésre, duzzadt bőrtünetekre (árnika-feketenadálytő, rozmaring, vadgesztenye, stb)
HELP – enyhítő krém. Helyreállító, izomlazító gél fájó, túlerőltetett testrészek ápolására (kámfor, ázsiai tigrisfű, metilszalicilát, stb)

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!