Hírlevél

A karantén idején az aszfaltfutók is felmerészkedtek az erdőbe, tekintve, hogy a parkok, szigetek le voltak zárva. Sokan ez idő alatt beleszerettek a terepfutásba, ami nem is csoda, hiszen sokkal jobb csendben, nyugalomban, szép tájban és jó levegőn futni. A terepfutás azonban nem egyszerű dolog, sokaknak az egyik legnagyobb ellenségük az emelkedők.

A terepfutás, mivel az ember a testsúlyát – a síkfutáshoz képest – még inkább a gravitáció ellenében mozgatja, nehezebbnek mondható. Ha viszont azt nézzük, hogy a csontokra, ízületekre és izmokra nehezülő becsapódás kisebb, akkor kellemesebb élmény.
A futók többségének a legnagyobb ellensége az emelkedő.
Amilyen kellemetlen, olyan hasznos, nem terepfutók is előszeretettel használják az emelkedőfutás előnyeit. Az elsődleges haszna az, hogy a keringési rendszert sokkal erőteljesebben igénybe veszi.
Ezenfelül a hegymenet már olyan megterhelést ró az izomzatra, hogy ennek során igenis nő az izomerő, sőt, az a fajta állóképesség is, amely az erő fenntartásáért felel, ezt erőállóképességnek hívjuk. Aki a hegyi futást csak kiegészítő edzésnek szánja, annak is hasznos, ugyanis a hegyi futás gyakorlása jótékonyan hat a síkfutásra is: gyorsulsz tőle és jobb lesz az állóképességed.
Összességében az emelkedőre futás nehéz, de hasznos foglalatosság, edzeni rá csak magával a tevékenységgel lehet, külön trükkje nincs.
Az emelkedőfutás taktikája egyébként nem más, mint hogy kisebbeket kell lépni, lábujjhegyre ajánlatos érkezni, enyhén előredőlve, a karok lendítőerejét is kihasználva haladni előre. Merthogy a mozgás elsődleges iránya az előrefele legyen, attól, mert emelkedőt futsz, nem kell úgy mozogni, mint egy zerge.
Mivel hamar el fogsz fáradni, ügyelj arra, hogy időközönként vegyél nagyon mély levegőt, jusson minél több friss levegő a tüdődbe, hogy aztán onnan a megfelelő helyekre, az izmokba, eljusson az oxigénben dús vér, segítve ezzel az egyébként roppant kimerítő munkát.

Aktív bemelegítő gél pezsdítő, kíméletesen melegítő hatással. Gél állagú. Modern HotFlux összetevővel, chilli paprika NÉLKÜL! Aktívan serkent és lazítja az izmokat.

Terepfutás esetén kiemelten fontos a bemelegítés és a bemelegítőkrémek használata. Enyhébb időben a Warmot ajánljuk, ilyenkor már megkerülhetetlen a kidörzsölésgátló Guard, futás után pedig nyújtás, plusz a Meru regenerálókrémei.

Tartós hatású, sűrű, wax állagú víztaszító védőkrém kidörzsölés ellen. Védőréteget képezve csökkenti a súrlódást és irritációt, nyugtatja a bőrt. Lanolin, méhviasz, sheavaj, és növényi szilikon tartalmaz.

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!