Hírlevél

Te tudod, hogyan segítsd elő az edzés utáni regenerációt?

Ha rendszeresen edzel, futsz vagy bármilyen sportot űzöl, tudnod kell, hogy a fejlődéshez bizony szükség van pihenőnapokra is.
Sportolás közben az izmokon mikrosérülések keletkeznek, amelyeket muszáj helyreállítani. Ehhez szükségesek a pihenőnapok. Egy hosszabb futás után is szüksége van a szervezetnek a pihenésre, feltöltődésre. Az izom pedig nem edzés közben, hanem a pihenőnapon épül.

A teljesítményed sem fog visszaesni, sőt, épp ellenkezőleg: sokkal energikusabb leszel utána. A pihenőnapokon töltődj fel, nézz meg egy jó filmet, találkozz a barátaiddal, próbálj meg időben lefeküdni. Fontos, hogy megfelelően táplálkozz, olyan ételeket fogyassz, amivel vissza tudod pótolni az elvesztett tápanyagokat.

A pihenőnap nem fog az edzéseid rovására menni, épp ellenkezőleg. Kevesebb futásból is el lehet érni ugyanazt a heti kilométerszámot. A szervezet pihen, több ideje van a regenerálódásra, és meg fogod látni, hogy mindez a hosszú és a rövidebb, intenzívebb futásaidra is jó hatással lesz. Nem beszélve a sérülések megelőzéséról.

A pihenés mellett a regenerációban a nyújtás, a masszázs és sportkrémek használata is segíthet. Mivel nem csak “lóbalzsamok” léteznek, így nézzük, mikor milyen sportkrém javasolt a sportsérülések megelőzéséhez, illetve utólagos ápolásához:

  • Gyors segítségként a fájdalom által érintett testrészek, sportsérülések ápolására a HELP sportkrém ajánlott. Jól jöhet húzódás, rándulás, görcs és túlerőltetett izmok lazításához, illetve sajgó tagok (derék, hát, váll, láb) ápolására. Segíti az izomláz, a túlterhelt, fáradt izmok gyorsabb regenerálódását. Speciális összetevői miatt (metilszalicilát, centella/ázsiai tigrisfűolaj, kámfor, mentol, citrom-, rozmaring olaj) hatékony, könnyíti a fáradt láb érzetét. Sportolók részére kifejlesztve a megterheléstől sajgó, nyilalló, meghúzódott tagok (derék, hát, váll, láb) ápolására.
  • Külső behatásra keletkező zárt sérülések (ütés, esés, rúgás, zúzódás, rándulás, bekékülés) során kialakuló beütött, megduzzadt bőrtünetek kiegészítő ápolására az S.O.S. regeneráló sportkrém javasolt. Gyors felszívódású bedörzsölő gél kámforral és 5 gyógynövény kivonatával (árnika, feketenadálytő, vadgesztenye, rozmaring, körömvirág). Sérülések, zúzódások következtében kialakult véraláfutások kellemetlen bőrtüneteinek ápolására. Segíti a bőrtünetek enyhülését, gyorsabb regenerálódását.
Meru After sportkrémek
A sportsérülések ápolására és megelőzésére kifejlesztett MERU sportkrémek, egyéni igényeknek megfelelő választási lehetőséget adnak.

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!