Hírlevél

Ha rendszeresen edzel, futsz vagy bármilyen sportot űzöl, tudnod kell, hogy a fejlődéshez bizony szükség van pihenőnapokra is.
Sportolás közben az izmokon mikrosérülések keletkeznek, amelyeket muszáj helyreállítani. Ehhez szükségesek a pihenőnapok. Egy hosszabb futás után is szüksége van a szervezetnek a pihenésre, feltöltődésre. Az izom pedig nem edzés közben, hanem a pihenőnapon épül.

A teljesítményed sem fog visszaesni, sőt, épp ellenkezőleg: sokkal energikusabb leszel utána. A pihenőnapokon töltődj fel, nézz meg egy jó filmet, találkozz a barátaiddal, próbálj meg időben lefeküdni. Fontos, hogy megfelelően táplálkozz, olyan ételeket fogyassz, amivel vissza tudod pótolni az elvesztett tápanyagokat.

A pihenőnap nem fog az edzéseid rovására menni, épp ellenkezőleg. Kevesebb futásból is el lehet érni ugyanazt a heti kilométerszámot. A szervezet pihen, több ideje van a regenerálódásra, és meg fogod látni, hogy mindez a hosszú és a rövidebb, intenzívebb futásaidra is jó hatással lesz. Nem beszélve a sérülések megelőzéséról.

4

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!