Hírlevél

Bár az október elkényeztetett minket, mert az évszakhoz képest enyhe idő volt, még a reggeli futóknak sem volt nagyon hideg, de most már nyakunkon az igazi őszi idő, hajnalban akár fagyhat is.

Ha én lennék Aigner Szilárd, akkor itt már vége is lenne a posztnak és derűs napot kívánnék mindenkinek, de ez a poszt csak érintőleges foglalkozik az időjárással, sokkal inkább azzal, hogy hogyan tudjuk felkészíteni a testünket a hidegben való sportolásra.

Nyáron és kora ősszel elegendő volt, ha az enyhébb WARM bemelegítő krémmel kentem magam a fontosabb edzések, versenyek előtt. Nem konkrétan azért, mert fáztam volna, hanem inkább azért, hogy legyen egy kis vérbőség, induljon meg a pezsgés a lábamban is, minél stimuláltabb legyek ezekre a futásokra.

Most viszont, hogy csípősebbek a reggelek és délután sincs bikiniszezon, ezért felmerülhet bennünk a vágy, mint az alkoholistában, hogy „jó, jó, de jobb lenne valami erősebb, ütősebb”.

A kocsmában ilyenkor előkerülnek az ütősebb pálinkák, rumok, a MERU-nál pedig a HOT és a THERMO, vagyis az erősebb bemelegítő krémek.

Miben másak ezek, mint az enyhébb bemelegítő, a WARM? A válasz a paprika, pontosabban az ebben található kapszaicin. Ez az összetevő amellett, hogy helyileg melegséget vált ki, serkenti a vérkeringést, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással is bír és meleg (mozgás) hatására hatása fokozódik, vagyis még tovább melegít.

Az enyhébb időkben használatos normál erősségű WARM-ban nincs paprika, ezért múlik el egy idő után a hatása. A erős bemelegítőben, a HOT-ban már megjelenik a chili összetevő, és hogy fokozzuk a hatást, itt van még nekünk extra lehetőségnek az extra erős bemelegítő, a THERMO – amivel ugyan a téli fűtésszámlát nem tudjuk kiváltani – amiben még több paprika, sőt még fahéj is van, ami plusz fűtő, melegítő hatású.

Ezeknek a melegítő összetevőknek (paprika, fahéj) nagy előnye, hogy nem csak a bemelegítésben segítenek, hanem fokozódó termo hatásuk miatt az izmok melegen tartásában is fontos szerepet játszanak a hideg időben.

Szóval, ha egy kis melegségre vágysz a késő őszi, téli hónapokban, akkor van megoldás. Érdemes ezeket a készítményeket rendszeresen használni, mert egyrészt hamarabb lesz „üzemi hőmérsékletű” a lábad, másrészt a sérülések megelőzésében is hatékony a szerepe.

Markocsán Sándor (Sanyosz) futóedző, coach

Termékajánló:

A MERU Sportcare-nél 3-féle bemelegítő krémből (gélből) lehet választani az egyéni igényeknek és érzékenységnek megfelelően, illetve az időjárás és a táv figyelembevételével.

MERU bemelegítő krémek és gélek 3 féle erősségben kaphatóak. A linkekre kattintva részletesebben olvashatsz róluk a webshopban!
WARM – normál bemelegítő : paprika nélkül
HOT – erős bemelegítő : paprikával
THERMO – -extra erős bemelegítő : sok paprikával + fahéjjal

válogass a webáruházban a MERU sportkrémek között, itt: https://merusportcare.com/webshop/

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!