Hírlevél

A stressz, a feszült állapot, a szorongás szinte minden egészségügyi probléma forrása. Éppen ezért kell feltérképezni, hogy mi okozza, aztán pedig azon kell dolgozni, hogy megtaláljuk a leghatékonyabb módját a stressz feloldásának!

 1. Keresd meg a stressz okát!
  Nem kizárt, hogy valamilyen szervi, hormonális vagy étkezési probléma idéz elő nálad feszült állapotot, okozhat szorongást a gluténérzékenység, illetve a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése. Érdemes először ezeket kivizsgáltatni. A megoldás azonban, lehetőség szerint ne gyógyszer, hanem életmódváltás legyen. Az ok lehet más is: túlhajszoltság, külső körülmények, ezeken is próbálj meg változtatni.
 2. Tanulj meg hatékonyan relaxálni!
  A tévézés, netezés nem az, teljes kikapcsolódásra van szükség, tartsd magad távol a kék fénytől és az elektroszmogtól. Igyekezz minél több időt a természetben tölteni!
 3. Zökkentsd ki magadat a hétköznapokból boldog pillanatokkal!
  Rendszeresen végezz olyan tevékenységet, ami kikapcsol, feltölt. Meglátod, az, hogy eltereled a figyelmedet a napi gondjaidtól, az, hogy kiszakadsz a mókuskerékből, jótékonyan hat majd az idegrendszeredre, a lelkedre és a testedre.
 4. A mozgást iktasd be a mindennapjaidba!
  A sport olykor hatékonyabb, mint bármilyen gyógyszer, a mellékhatása pedig az egészség, a jó állóképesség, a vitalitás és a megnyerő külső.
 5. Vitaminokkal, táplálékkiegészítőkkel támogasd meg a szervezetedet!
  A C, a D- és a B-vitamin, a cink, valamint a magnézium különösen hatékony a stressz elleni küzdelemben.
 6. Változtasd meg a nézeteidet a stresszkezelésről!
  Ha az eddigi módszereid nem jöttek be, biztos, hogy újakra van szükséged. Adj időt egy-egy módszernek, de nyiss új dolgok felé is. El sem hiszed, hogy ha a stresszt kordában tudod tartani, mennyit javul majd az életminőséged.
 7. Erősítsd a kapcsolataidat!
  Az emberi kapcsolatok, az érzelmek mindennél jobban töltik az embert, ne hanyagold el ezeket.
 8. Tanuld meg beosztani az idődet!
  Sokat javíthat a helyzeteden, ha jól gazdálkodsz az idővel, sok bosszúságtól, stresszhelyzettől óvod így meg magad.
 9. Aludd ki magad!
  Egyénfüggő, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, de az biztos, hogy meg kell teremtened a nyugodt alvás feltételeit: csendesedj el, mielőtt lefeküdnél aludni, ne használd előtte az elektromos eszközeidet, a telefonodat, szellőztess ki, igyekezz a vacsorát órákkal a lefekvés előttre időzíteni, próbáld a munkádat is elengedni, mielőtt aludni térnél.
 10. Élj a zene és a csend adta lehetőségekkel!
  Csodát tesz az elmével a nyugodt zene, és a csend is jó hatással van az idegrendszerre, ne félj tőle.

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!