Hírlevél

A futóknak biztosan nem kell bemutatni az Ultrabalatont: a futóversenyt a Balaton körül. A futóknak 32 órájuk van, hogy megkerüljék a tavat, tegyék ezt egyénileg vagy párban vagy akár csapatban.

Az Ultrabalaton alapvetően ultrafutó verseny, minden évben több százan vágnak neki egyénileg, hogy teljesítsék a 221 kilométeres távot, de aki inkább a csapatszellemet szeretné erősíteni, az is kipróbálhatja magát akár 13 fős csapatban is. A Meru idén először mutatkozott be a Balatonfüreden lévő rajtközpontban, szerintünk nagy sikerrel.

A Verseny szombat reggel indult, de mi már péntek reggeltől vártuk a futókat. Egy futó záportól eltekintve gyönyörű időnk volt, rengeteg érdeklődővel és vásárlóval. Miután hajnalra viszonylag hűvös időt mondtak, a Meru Hot bemelegítő krémet ajánlottuk.

Másnap az egyéniek rajtja után következtek a csapatok, akiket kora estig folyamatosan indítottak. Nekik a sorozatterhelés miatt a bemelegítő gélen kívül a Meru Help regeneráló készítményt ajánlottuk.

Nagy büszkeség, hogy 3 csapat is indult Meru színekben, 2 lány, és egy fiúcsapat. Az egyik lánycsapat 4, a másik 6 főből állt, a a fiú csapat szintén 4 fővel képviseltette magát. Olvassátok szeretettel a beszámolóikat!

Fiú csapat 4 fővel

Az Ultrabalaton hétvégéjén kis csapatunkkal sikeresen körbefutottuk a Balaton 221km-ét. Az egész tavaly októberben kezdődött, amikor felmerült az ötlet, hogy körbe kéne futni a Balatont, egy 4 fős csapatban, hogy legyen benne elég kihívás. Néhány órákat rutinosan szoktunk futni, viszont most egy egész napos, logisztikával fűszerezett megmérettetésre készültünk.

A felszereléseink között helyet kaptak az SMR henger, polifoam, Meru melegítő és regeneráló sportkrémek, csakúgy, mint váltó ruha meleg és hideg időre. Hajnalban még a Warm bemelegítő krém segített a nekiveselkedésnek, estefelé már bevetettük a Help-et is fáradó végtagjaink lazítására. A sors úgy hozta, hogy a hétvége igen változatos lett, volt tikkasztó napsütés és didergető hideg éjszaka is, úgyhogy mindennek, amit bepakoltunk a csomagtartóba, nagy hasznát vettük.Szombat reggel a nappal keltünk és Aszófőről mentünk a rajt helyszínéhez. Rögtön Aszófőn szembetalálkoztunk az első futókkal és az autóból kívántunk nekik sok sikert. Füredről Balázs rajtolt még hűvös reggel, de az első váltópontunkon már láttuk, hogy meleg napnak nézünk elébe. Az első etapját mindenki ideálisan teljesítette. A Balaton északi vidékén, fényes napsütésben futni kikapcsoló élmény volt. Bár az ismerős csapatok utánunk indultak, de a sok futó között így is akadtak baráti pacsik, ismerős szurkolók. Nagyon sok futó volt, de mégsem volt tömeg sehol.

A táv háromnegyedénél kellett az erőnket összeszedni, amikor már esteledett és északi part felett villámok cikáztak az égen. Autóval a 3 várakozó mindig a következő váltópontra ment, de mivel az utolsó előtti váltás már szakadó esőben történt, Almádiba is közbeiktattunk egy megállót. De Attila nem állt meg, száguldott tovább Alsóörsig. Füreden a célnál már fáradtan és dideregve vártuk Lenci befutóját. Szemünk előtt a célon túl már a wellness és a forró szauna képe lebegett.

Hazafelé az izomlazító Help gél frissítő illata is nagyon jól esett majd’ egy napnyi futás után. 🙂 Köszönjük Meru a segítségét. Óriási élmény volt. 🙂

Mindannyiunknak ez volt az első UB-ja, de egészen biztos, hogy nem az utolsó. Öröm volt nézni a sok jókedvű vagy épp küzdő futót, segítő kísérőt, izguló csapattársakat. Nagyszerű élmény volt, és így utólag visszagondolva, talán nem is volt elég hosszú. :-)Rajt előtti pazar látvány a felkelő nap a hajnali Balatonnál.

Női csapat 4 fővel

Mertünk egy nagyot álmodni és egy hirtelen ötlettől vezérelve beneveztünk az UB-ra, majd egy fantasztikus anyukákból álló 4, azaz négy fős női szupercsapattal körbefutottuk a Balatont! Csak egy kör…vagyis 221 km.


Hűvös hajnalon vágtunk neki az első résznek a gyönyörű, ámde erősen szintes északi parton. A táj itt mindig felejthetetlen élményt nyújt. Az apró falvak igazi felvidéki hangulata elvarázsolja az embert.

Nálunk Viki volt a legmerészebb, ő gyakori résztvevője Spartan versenyeknek, így biztos volt, hogy ő állja a „sarat”. Csodaszép, de egyben a legnehezebb szakaszok vannak itt. Bevállalós, aki ezt kapja.Hamarosan kisütött a nap és megkezdtük második, hosszabb szakaszainkat. A váltások után jöhetett a töltekezés: ettünk-ittunk és leheveredve nyújtottunk, hengereztünk, hogy később ne legyen baj a megrövidült, fáradt izmokkal.Igazi megpróbáltatás volt az éjjeli adag folyamatos esővel és széllel, de nem lehetett kifogás, menni kellett és csinálni, hiába volt sötét, szakadó eső és rengeteg km a lábainkban.Hatalmas élmény volt összejönni egy „NEMfutókaland”-ra, és körbefutva a Balatont nyolcadikként célba érni. Nincsenek szavak, boldogok vagyunk, hogy ott lehettünk! Egy pszichológus, egy bölcsész, egy jogász, és egy jogi asszisztens.Mindenkinek köszönjük a segítséget, és támogatást, a biciklis kíséretet, a fuvart, és nem utolsó sorban, hogy kibírják a futóhóbortjainkat

Női 6 fős csapat

Mi 5-en neveztünk eredetileg GiveMeFiveGirls néven, utólag bővültünk 6 főre. Így a távot alapvetően 5 felé osztottuk, aki behozta a plusz tagot, ő a saját távján osztozott. Szuper kis csapat voltunk, simán mentek a váltások, jó volt a hangulat! A bemelegítéshez és a regenerálódásban a MERU szuper társunk volt! Futottunk melegben, viharban, hűvös reggelen. 5.helyen végeztünk a 6 fős női csapatok kategóriában. A befutón együtt száguldottunk, mind a hatan!


A szervezés szuper volt, a hangulat csúcs! Egészen biztos, hogy futunk még UB-n! Jó kis krémekkel pedig a MERU Sportcare látott el bennünket, köszönet érte!

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!