Hírlevél

Szőnyi Ferenc 2. lett a 20-szoros Ironmanen. A világon ő az egyetlen ember, aki kétszer teljesítette ezt az emberfelettinél is brutálisabb távot.
A 76 km úszás során a fertőzött vízben megbetegedett, a verseny ezen szakaszában többen feladták.
A 3600 km kerékpározást lázasan, hasmenéstől sújtva kezdte, a 840 km futást a pokoli időjárás nehezítette, gyakran tűzött a nap, máskor pedig napokig zuhogott az eső.
A Racemachine becenevű komáromi sportoló, 523 órán belüli idővel, végül a második lett, 9 évvel azután, hogy ezt a versenyt – szintén Mexikóban – megnyerte.
Szőnyi Ferenc amúgy 40 éves elmúlt, amikor elkezdett sportolni, a kerékpározás volt a belépő számára a mozgás világába, úszni a triatlon miatt kezdett el bőven 40 felett, futni pedig, ugye, mindenki tud.
Az 55 éves bajnok azóta dupla, tripla, tízszeres, húszszoros, sőt, harmincszoros Ironmant is teljesített, övé volt a 24 órás és az 1000 km-es kerékpározás világcsúcsa, végigtekerte Amerikát, futott a Himaláján és letudta a Spartathlont is kétszer, minél hosszabb egy verseny, annál biztosabb, hogy ő lesz a nyerő.
Szőnyi Ferenc tehát a kitartás bajnoka, ékes bizonyítéka annak, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint amit valaha is gondoltunk magunról…

A MERU csapata is gratulál a fantasztikus teljesítményhez!

Szőnyi Ferenc 20-szoros Ironmanen.
(Fotó: Jade Kent-Medders)

És még egy káprázatos magyar siker mára: Bódis Tamás és a férfi csapat (Bódis Tamás, Csécsei Zoltán, Halama Levente) is ezüstérmes lett a 24 órás világbajnokságon! 🇭🇺
Bódis Tamás és Csécsei Zoltán Bogár János 25 éves magyar rekordját is megdöntötte a verseny során. Tomi 275.9 kilométert futott, amivel a második lett, míg Zoli a 9. helyen végzett 264,01 kilométerrel, a válogatott harmadik tagja, Halama Levente 240.154 kilométerrel a 28. helyen zárt.
Gratulálunk a csodaszép eredményhez!

Magyar válogatott férfi futócsapat
(Fotó: 24 órás ultrafutó magyar válogatott)

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!