Hírlevél

Tévhit, hogy a futáshoz nem kell izom. A futás igenis alaposan igénybe veszi a szervezetet, megfelelő izomzat híján sokkal nehezebben birkózik meg vele a testünk. Az alábbi gyakorlatokkal a futáshoz szükséges izmokat tudjuk fejleszteni.

1. Guggolás
A mélyguggolásnál figyelni kell arra, hogy a hát egyenes legyen, így ezzel a gyakorlattal nem csak a far és a comb izmait, de a törzs izmait is tudod fejleszteni. A terhelhetőségednek megfelelően használj súlyt, 4×10 vagy 3×15 ismétlés kivitelezéséhez ideális súlyt válassz.

2. Kitörés
A kitörésnél gyakori hiba, hogy a kilépő lábra kerül a testsúly nagyobbik része, ezzel túlterheljük a térdet, plusz a combfeszítőre fókuszálunk csak. Ha a test súlypontja középen marad, a farizmot is kellőképpen megdolgoztatjuk. A sétáló kitörés hasznosabb, azt válaszd, súlyt itt is használj! 10-10 lépésig lábanként meg se állj, 3-4 sorozatot csinálj belőle!

3. Csípőemelés
Hanyattfekvő testhelyzetben a térdeidet hajlítsd be, a talpadat helyezd a talajra, a csípődre helyezz súlyt (akár rudat is, azzal kényelmesebb) és emeld meg a csípődet úgy, hogy a végpozícióban feszíts rá a farizmodra. Akár 4×20-at is csinálhatsz belőle.

4. Plank
Alkartámaszban tartsd meg magad: a könyöködet egy picivel a vállad elé helyezd, a csípődet ne told ki és ne ejtsd be, feszítsd rá a hasadra, hátadra, a farizmodra és a combodra. 5×2 percet nyugodtan vállalj belőle!

5. TRX pike
A TRX hosszúszáron legyen, vagyis a lábszárad közepéig érjen, alkar- vagy kartámaszban tartsd magad, mindkét lábfejed legyen beakasztva a TRX-be. A törzsedet tartsd stabilan, figyelj arra, hogy itt se essen be a csípőd, majd amikor már érzed, hogy fixen tartod magad a TRX-en, akkor nyújtott lábbal és egyenes törzzsel told ki a csípődet. A törzsed mellett a combfeszítődet is fogod érezni. 4×15 ismétlés bőven elég lesz.

Erősítő edzés előtt a Meru bemelegítő krémjeit ajánljuk, a WARM enyhe bemelegítő krém és HOT erős bemelegítő krém pont megfelel erre a célra. Edzés után pedig a regeneráló krémek és izomlazítók használata javallott: ha nincs sérülésed, elég a COOL hűsítő és izomlazító sportgél, ha van egy kis húzódásod, ideális lesz a HELP helyreállító, izomlazító sportkrém. Rándulá, zúzódás, bekékülés esetén az S.O.S regeneráló krém javasolt.

Bemelegítő krémek és bemelegítő gélek sportlás, erősítés hatékonyan segítenek felkészíteni az izmokat a megterhelésre
Edzés után a nyújtás kiegészítéseként javasolt izomlazító krémek, és regeneráló, helyreállító sportkrémek használata.

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!