Hírlevél

Nem nehéz eltévedni a futáshoz vezető út labirintusában, ha csak a reklámokat nézzük. Nos, manapság, ha hinni lehet a hirdetéseknek, nem elég egy jó cipő, kellenek víz-szél-földrengésálló márkás cuccok, kapásból egy 50 ezres állapotfelmérés, pulzus, GPS mérő, nálad okosabb óra, ilyen-olyan táplálék kiegészítők, zselék, vitaminok és egy jó edző. Ha nem jó, akkor legalább legyen kamerakompatibilis, vagy fusson gyorsan, mert ez önmagában garancia (nem).
Jobbat mondok! Futni egy átlagos embernek nyugodtan el lehet kezdeni minden további nélkül, tényleg csak a futócipő fontos, ám abból sem kell mindig a topmárka, elég, ha jó a csillapítása és számodra kényelmes sportolás közben.
Én alapvetően egy aranyszabályt mondanék egy kezdőnek: fuss úgy, hogy ne fáradj el, tudj még picit beszélgetni. Fuss annyit, hogy azt érezd, még tudnál menni. Ha ez a futás gyaloglásnak indul, semmi baj, hidd el, sokak így kezdték. Érezd magad jól közben (nos, ez az elején még nem mindig megy), de legalább utána. Ne legyen túl megterhelő.
Csakis arra lehet hosszú távon rászokni, ami több élvezettel jár, mint amennyi szenvedéssel. A futásnál ezt rendkívül jól egyénre lehet szabni. Nem mondom, hogy mindig könnyű elindulni még nekem sem, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt években hány edzést bántam meg.
A statisztika szerint átlagosan 3 hónap kell ahhoz, hogy egy új szokást a magunkénak érezhessünk. Nos, én kb. ennyi idő után mertem komolyabb beruházásokat tenni, mert ekkor tudtam, nem fogom feleslegesen megvásárolni azokat a sportcuccokat, nem fogom abbahagyni a futást. Azóta nagyon sok olyan dolgom van, ami komfortosabbá teszi a mindennapjaimat: az órám, a széldzsekim, vagy akár a bemelegítő krémem. De mindezek semmit nem érnek a belerakott munkáim nélkül. 

Írta: Vincze Zsófi

További cikkek Vincze Zsófi tollából:

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!