Hírlevél

Sokan futnak, de más-más céllal. Nézzük, hogy a fogyást miként segíti elő a futás. Az ízületek és az érrendszer védelme érdekében nagy túlsúllyal semmiképpen sem a futással kellene kezdeni, ilyenkor megoldás a gyaloglás. De kisebb túlsúly esetén bátran ajánlható a futás, mint a fogyást segítő sporttevékenység.

Fuss zsírégető pulzuszónában!


A zsírégető pulzuszónában történő futás hatékonyan harcol a zsírpárnák ellen, ebben a pulzuszónában olyan energianyerő folyamat indul be, amikor a szervezet, ahhoz, hogy fenntartsa a mozgást legalább 40 percig, a zsírraktárakhoz fog hozzányúlni.

Változtass az edzéseden!


Mivel azonban a szervezet hamar adaptálódik a terheléshez, egy idő után ez az edzésforma már nem jelent akkora ingert a szervezetednek. Ezért mindenképpen meg kell variálni az edzéseket. Vagy a távot, vagy a tempót kell növelni, beiktatható intervall edzés, a lényeg: ha hosszútávon csináljuk ugyanazt, nem fog használni.

Ne félj a nehezebb feladatoktól!


Ha már haladó futó vagy, itt az ideje, hogy a nehezebb kihívásoktól se rettenj meg. Már csak azért se, mert ha még továbbra is cél a fogyás, akkor újra és újra szükséged van új ingerekre. Meg persze akkor is, ha fejlődni akarsz, hiszen a fejlődésnek éppen úgy alapja a folyamatosan növelt terhelés, mint a fogyásnak. Fuss emelkedőkön, készülj fel versenyekre, fuss iramot, szeresd a változatosságot!

Végezz erősítő edzéseket!


Az erősítő edzések nem csak azért fontosak, mert a futáshoz szükséges izmokat tudod fejleszteni, hanem azért is, mert a legjobb zsírégető edzés a súlyzós edzés. Ha a heti 2-3 futóedzés mellé be tudsz iktatni két erősítést, akkor nem csak az izomzatod fog fejlődni, de a fogyásod is fel fog gyorsulni. Pontosabban a fogyásod nem biztos, hiszen az izom nehéz, de hogy formásabb leszel, az biztos.

Attól mert futsz, még figyelned kell, mit eszel


A futás nem mentesít az okos étkezés alól. Attól mert futsz, még nem tolhatod befelé a kalóriát ész nélkül. Tartózkodj a cukros, fehér lisztes élelmiszerektől, kerüld a tartósított, előregyártott ennivalókat, igyekezz a hús, hal, tojás, zöldségek, rizs, barna rizs, köles, édesburgonya, hajdina, gluténmentes pelyhek, alacsony cukortartalmú gyümölcsök, olajos magvak és sok víz tengelyen maradni. Ha így teszel, kizárt dolog, hogy ne legyen eredmény.

Kezdő futóknak mindenképpen ajánluk a Warm bemelegítőkrémünket, a Flex ízületáplót és a Help regenerálót, meleg időben pedig elengedhetetlen a Guard kidörzsölésgátló bőrápolónk.

A Help gyors segítség a fájó testrészek, sportsérülések ápolására. Húzódás, rándulás, görcs és túlerőltetett izmok lazításához, illetve a meghúzódott, sajgó tagok (derék, hát, váll, láb) ápolására alkalmas

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!