Hírlevél

Mióta futó vagyok elsődleges szempont lett az úticél kiválasztásnál, hogy lehessen futni az adott helyen. Amúgy sem vagyok egy olyan turista, aki kiteszi reggel magát a plázsra, majd délután vörös bőrrel visszamászik kenegetni magát a hűvös szállodai szobába, szóval az aktivitás fontos számomra és ha már futó vagyok, akkor fussunk.

Idén se volt másképp, még akkor sem, ha inkább csak egy elnyújtott hétvégéről volt szó.

Harmadik éve járunk a Gabesz barátommal az Adriára kiengedni a fáradt gőzt, lecsapolni a káros gondolatokat a fejünkből. Ezúttal a dallamos nevű Krk szigetét, ezen belül Baska városát választottuk töltődésnek.

Aki már volt a környéken, az tudja, hogy ez a település pár száz méteres hegyekkel körülhatárolt öbölben fekszik, ideális helyszín a környék felfedezése szempontjából. Első utunk a helyi turisztikai irodába vezetett, ahol beszereztünk egy turista térképet, rengeteg szebbnél szebb útvonallal.

4 nap alatt végül 50km-t terepfutottunk össze, könnyűnek abszolút nem nevezhető útvonalakon, viszont a látvány pazar volt és a „frissítőpontokon” is remek volt a menü 🙂

Sajnos terepcipőt nem vittünk, de alaposan bemelegítettünk, hogy a köves, sziklás talaj egyenetlenségeit és a szinteket kellően bírja a lábunk, ezért a meleg ellenére felkentük a WARM bemelegítő krémet, majd délután a másnapi etapra készülvén COOL lazító, hűsítő sportkrémmel kényeztettük a lépegetőinket.

Egyszóval: ha nyaraltok is fussatok!

Mi nagyon jó helyszínt találtunk hozzá, olyannyira, hogy ez a 4 nap inkább volt Trail Camp, mintsem nyaralás, de ki mivel tud feltöltődni, ugye…

Szerző: Markocsán Sándor (Sanyosz)

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!