Hírlevél

Ha rendszeresen futsz, néhány hónappal a szülés után biztosan szívesen folytatnád kedvenc sportodat. Ha rendszeresen mozog, nem csak jó levegőn vagy, de a szülés utáni depresszió kockázata is csökken. A probléma az lehet, hogy vagy nincs kire hagynod a babádat vagy nem is akarod még magára hagyni. A megoldás: fuss babakocsival!

 

Ma már egyre több babakocsival futó anyukát, sőt apukát látni a futópályákon. Mire figyelj, ha te is szeretnél a babáddal futni?

  • Fontos, hogy speciális, úgynevezett futóbabakocsit válassz. Ezek  olyan speciális kocsik, amelyek védik a babát a rázkódástól és a borulástól. A futóbabakocsi három, felfújható kerékkel, hosszú tengelytávval rendelkezik, az ülés dőlésszöge állítható, fontosa az extra rugózás valamint a  szél- és napvédő, A sima babakocsi nem biztonságos a babának. A futó babakocsikat már használtan, jóval barátibb áron is meg lehet vásárolni
  • Szoktasd hozzá a babát ehhez a mozgáshoz. Vannak olyan csemeték, akik ahogy mozogni kezd alattuk a “jármű” azonnal elalszanak, van akiket egy kis nassolnivaló lefoglal. Ha már járni tudó gyerekkel futóbabakocsizol, akkor előtte fáraszd ki, sétálj vele, utána biztosan  jól fog esni neki az ülés. Sok babát annyira lefoglalnak a körülötte lévő ingerek, hogy nem fog unatkozni.
  • Kezdd rövidebb távokkal, hogyha esetleg a baba megunja, gyorsan hazaérj vele. Ha hozzászokik, akkor versenyekre és nagyobb távokra is elindulhatsz vele
  • Rekortánt vagy simább aszfaltos utakat érdemes választanod, nehogy elakadj vagy defektet kapj
  • Inni- és ennivaló mindenképpen legyen nálad

 

 

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!