Hírlevél

A tél közepén, amikor már a hátunk közepére sem kívánjuk a hideget, akkor bizony jólesik a kanapén ülve egy bögre meleg teával/forró csokival megnézni egy jó filmet. Futóként, téli alapozáskor sokszor szükségünk lehet egy motivációs filmre, ami kimozdít és elindít. De egy átsportolt, aktív hétvége után a pihenőnapunk estéjén is érdemes egy jó filmmel kikapcsolni, feltöltődni.

Miről is szóljon a film, ha nem a sportról, a futásról vagy a kitartásról? Kiválasztottunk 10 olyan filmet, amitől biztosan kikapcsolódsz, és az esetlegesen elvesztett motivációdat is visszakaphatod.

  1. A hosszútávfutó magányossága – Colin nyomorúságban élő, lázadó természetű fiatal, aki egy betörést követően javítóintézetbe kerül. Az igazgató szeretné jó útra téríteni, ezért lehetőséget ad számára, hogy sportolhasson. Ha nyer a sportversenyen, büntetésének egy részét elengedik. Colin kemény edzésekbe kezd.
  2. Tűzszekerek – A két megszállott futó, Harold és Eric vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatok és ellentétek feszülnek közöttük.
  3.  Halálvölgy – Simonyi Balázs portréfilmje Lubics Szilvia ultrafutóról, aki 217 kilométeres távot futott a Badwateren, a kaliforniai Death  Valley-ben, a Halálvölgy Nemzeti Parkban. Tűző nap, perzselő forróság, végtelen egyenesek, nagy szintemelkedés, két éjszaka-, és nappal. Simonyi Balázs filmjében az ő és kísérőcsapata útját követhetjük végig ezen az embert próbáló kihíváson, miközben bepillantást nyerhetünk a versenyre való felkészülésbe is.
  4. Ultra – Simonyi Balázs filmje öt versenyző küzdelmét mutatja be a Spartathlon futóversenyen. Athén és Spárta közt a versenyzőknek 246 kilométert és egy 1200 méter magas hegyet kell legyőzniük 36 óra alatt.
  5. Maraton életre halálra – Az egyetemista Babe a maratoni futás megszállottja. A bátyja, Doc, akiről azt hiszi, hogy olajügynök a titkosszolgálat megbízásából beépült a volt nácik titkos szervezetébe, hogy adatokat szerezzen annak vezetőiről. Így bukkant Dr. Zell, a hírhedt náci nyomára, aki az egyik koncentrációs tábor orvosa volt. A férfi a világháború alatt összeharácsolt gyémántokat az Egyesült Államokból Dél-Amerikába akarja csempészni. Amikor Docot a náci megsebesíti, a halála előtt még átadja titkát az öccsének. Emiatt Babe nehéz helyzetbe kerül, Zell és emberei vadászni kezdenek rá.
  6. Forrest Gump – Az igazi klasszikus. Forrest Gump finoman szólva sem okos, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú. Különös véletlenek azonban hozzásegítik, hogy az 1950-es évektől 1970-ig Amerika minden jelentős eseményén részt vegyen, és minden jelentős személyiségével találkozzon, köztük: Elvis Presley-vel, JFK-vel, Lyndon Johnsonnal, Richard Nixonnal. Forrest elvégzi a főiskolát, harcol Vietnámban és élsportoló lesz. 
  7. Fuss a jövődért – Drew a belvárosi utcai élet és alvilág kísértései között hánykolódó középiskolás srác. Miután drogügyletekbe keveredik, nem fordulhat a családjához, sem a lecsúszott bátyjához, sem a túlterhelt, egyedülálló anyjához. Egyedüli kiútként a sport kínálkozna, de ezt a lehetőséget is megvonják tőle, így egyre mélyebbre süllyed, még egy lány figyelme sem képes helyrerázni. Ám a kilátástalan helyzetben egy volt atlétikaedző felfedezi tehetségét, elkezdi edzeni, és kihozza belőle azt, amiről korábban álmodni sem mert.
  8. Rocky – Szintén egy klasszikus. Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres. Edzője, Mickey akkor látja elérkezettnek a pillanatot, amikor a városba érkezik a kor boksz-sztárja, Apollo Creed. Ha Rocky kihívja és legyőzi Apollót, egy pillanat alatt megismeri a nevét egész Amerika.
  9.  Szerelembe gurulva – Kedves és vicces film Jocelyn-ról, a sikeres üzletemberről, a nőcsábászról, az egyéjszakás kalandok bajnokáról. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra, egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért?
  10. Fuss dagi fuss! – Dennis idestova öt esztendeje, hogy faképnél hagyta a várandós menyasszonyát. A kicsit pocakos férfi azóta persze rájött, hogy mindez súlyos hiba volt. Szeretné visszanyerni Libby szívét, az azonban már másért dobog. A londoni maratoni futóverseny jó alkalomnak látszik a próbálkozásra. Bár Dennis enyhén szólva is kilóg a sorból, benevez a versenyre. Fűti a bizonyítási vágy, különösen, hogy a nagy megmérettetésen Libby jóképű és jó kiállású barátja is indul. Dennis eltökélt szándéka, hogy legyőzi a magabiztos fickót.

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!