Hírlevél

Még mindig nagyon sokan elfelejtenek bemelegíteni edzés, sportolás előtt, vagy csak ímmel-ámmal teszik. Őszintén, Te rendesen bemelegítesz?

Gondolj csak bele, sportolni bemelegítés nélkül olyan, mintha a felkelés után azonnal a legnehezebb munkádba kezdenél bele. Ugye Te is szeretsz még szöszmötölni, kávét inni, lassan felkészülni? Na, a sportolásnál pont így van. A bemelegítés az edzés „reggeli kávéja”.

Miért jó bemelegíteni a tudomány szerint? Íme, 2 fontos ok:
– A bemelegítés a nyugalmi állapotból fokozatosan készíti az izmokat, izületeket és az idegrendszert az intenzívebb mozgásra: emelkedni kezd a pulzusszámod, ízületi folyadék kezd termelődni az ízületekben, növekszik az izmok hőmérséklete, így kisebb lesz annak az esélye, hogy lesérülsz.

Mentálisan, szellemileg és lelkileg is ráhangolódsz az előtted álló edzésre, nemcsak testileg.

Sokszor előfordulhat, hogy nincs elég idő a sportolásra, és akkor hajlamosak vagyunk pont a bemelegítést lerövidíteni vagy kihagyni.

EGY PROFI TIPP: ezért érdemes bemelegítő sportkrémet használni. Ugyanis a krém meggyorsítja az izmok bemelegedését.

Zsuzsi tesztelőnk így írta le az első találkozást a Meru Warm bemelegítő géllel:
„A Meru Warm gél óriási meglepetés volt, nyoma nem volt a szokásos kámforos, mentholos, számomra kellemetlen illatnak. Helyette valami kellemes, édeskés, picit enyhe szájvízre emlékeztető illata van, kevés gyömbérre és fahéjra utaló jegyekkel. Vékonyan bekentem a lábam, utána finom, puha tapintású maradt a bőröm és nem ragadt. Funkcióját tekintve elmaradt a szokásos „nehézláb” érzés, amit az első 1-2 km-en mindig érzek, mielőtt bemelegednék. Rögtön ruganyosabbnak éreztem a mozgásom. Vérpezsdítő, bizsergető érzést vált ki.”

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!