Hírlevél

Aki fut vagy edz, annak érdemes ügyelnie a helyes táplálkozásra is. Nem csak a sportteljesítménye miatt, hanem azért is, mert testének fejlődését, az alakformálással kapcsolatos célokat nagymértékben segíti a helyes étrend. Mindenki számára egyformán hasznos étrend nincs, de egy biztos: fehérje nélkül nem lehet sportolni.

A legjobb fehérjeforrásokként legtöbbször az állati eredetű élelmiszereket emlegetjük.

Nem titok, hogy a csirkemell az egyik legismertebb fehérjeforrás, de a sovány marha- és disznóhús fehérjetartalma is számottevő. A tojás teljes értékű fehérjét tartalmaz és az elkészítési módja is sokféle lehet. A tengeri herkentyűk és a halak is kiváló fehérjeforrások, nyilván az elkészítésnél érdemes ügyelni arra, hogy ne transzzsírban gazdag, silány olajban süssük ki, és ha minőségi zsiradékban sül is a hal, ne tocsogjon az elkészített finomság a zsírban.

A tejtermékek megítélése vitatott, de tény, hogy a sajt, a túró és a cottage cheese gazdag fehérjeforrás, az ezekkel kombinált húsétel szintén jó választás.

Aki kerüli az állati eredetű élelmiszereket, annak megoldás lehet a szója – bár ennek megítélése is vitatott -, magas fehérjetartalommal bírnak a hüvelyesek, a quinoa, a zab, az olajos magvak, a humusz, a mogyoróvaj. Mivel ezek aminosavprofilja hiányos, variálni kell őket, azt az eljárást, amelynek segítségével növényi élelmiszerekből is összeállítható a teljes aminosavprofil – vagyis garantált, hogy mind a 22 aminosav bekerül a szervezetbe – komplettálásnak hívjuk.

Ám a növényi fehérjék kizárólagos fogyasztásánál figyelembe kell venni, hogy a bevitt szénhidráttartalom is magas lesz.

Ahhoz, hogy a testünkből a legtöbbet kihozzuk, kikerülhetetlen a fentiek figyelembevétele.

De másként is tehetünk magunkért. A Meru alakformáló géljei jelentősen javítják a táplálkozással és sportolással elért eredményeket. A Slim éjszaka is használható, mert nincs benne élénkítőszer, a Shape ideális megoldás edzés előtt és után, mindkettő hatása igencsak látványos.

Ezek a legjobb fehérjeforrások

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!