Hírlevél

Elképesztő sztori, ahogy Molly Seidel kijutott az olimpiára maratoni futásban. A 25 éves amerikai futó még soha nem teljesített előtte maratoni távot. Az első 42 kilométere igencsak emlékezetesre sikerült.

Molly leginkább 5 és 10 km-es versenyeken indult, még korábban mezei futó volt, egy tavaly decemberi félmaratonjával (1:10:27) kvalifikálta magát a maraton olimpiai válogatóra.
Olyan sok sérülése volt az utóbbi években, hogy “ha azt elkezdeném sorolni, hosszú napom lenne”, ezekből mind vissza kellett jönnie.
Étkezési zavarral is küzdött, éppen a lelki gondjai miatt utasította vissza pár éve a szponzori szerződéseket, nem akart nagy nyomást helyezni saját magára.
Plusz ezeken felül két munkahelyen is dolgozott a futás mellett: egy kávézóban, plusz bébiszitterkedett (ez már a múlté, a koronavírus miatt „munkanélküli” lett).
Mindezeket figyelembe véve Molly az erős amerikai mezőnyben nem számított favoritnak. Ő maga sem várt sokat a válogatóversenytől, de aztán a sok emelkedő és a barátságtalan idő – na és persze a rátermettsége – az ő malmára hajtotta a vizet. Több klasszis, profi futó mögötte végzett, voltak olyanok is, akik be sem tudták fejezni a versenyt, ő viszont 2:27:31-gyel a második lett Aliphine Tuliamuk mögött és Sally Kipyego előtt, ők hárman mehetnek az olimpiára, majd 2021-ben.
“Fel nem fogtam, hogy mi történt. A kávézóban a vendégek közül sokan drukkoltak nekem, de az edzőm örült a legjobban, aki már eddig sem akarta engedni, hogy a napi két edzés között dolgozzak.”
Molly amúgy isteni tehetség, középiskolás korában a csodájára jártak, aztán a mélység éveiben nem sok jó történt vele, de ő új utakat keresett, a saját tempójában szedte össze magát – és az élet őt igazolta, élete első maratonja ugyanis rögtön egy olimpiai részvételt ért.
Bármi lesz Tokióban, ő már most a kitartás bajnoka!

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!