Hírlevél

Ugye ma is mész edzeni? Akár a szabadban, akár teremben sportolsz, ha a neked megfelelő pulzustartományban végzel munkát, akkor zsírt égetsz. De mi történik, miután végzel? Lenyújtod az izmokat, lezuhanyzol. Nem is gondolnád, de ekkor még nagyon dolgozik a szervezeted: ilyenkor indul az úgynevezett utózsírégető hatás. A szervezet elkezd dolgozni, elkezdi a regenerálódást. Ezért is nagyon fontos az energiapótlás és a pihenés.

Mi az utózsírégető hatás?

Edzés alatt a testben a belső környezeti egyensúly felborul, és a helyreállítása energiaigényes folyamat: a szervezetnek regenerálódnia kell, vissza kell állnia a nyugalmi pulzusra, légzésre, testhőre. Ezek a folyamatok már nyugalmi helyzetben játszónak le, amikor elsődleges energiaforrásunk a zsír. Ezt nevezzük utólagos zsírégetésnek, ami akár az edzés után hosszú órákig eltarthat. Edzés után a szervezetünk felé oxigénadósságunk lesz, amit a szervezet úgy pótol, hogy ilyenkor a szükségesnél jóval több oxigént vesz fel.

Minél hosszabban és intenzívebben sportolsz, annál tovább tart az azt követő zsírégetés is. Az anaerob edzések és a HIIT (magas intenzitású intervallum edzések) növelik az utólagos zsírégetés hatékonyságát.

Táplálkozz tudatosan!

Az utólagos zsírégetés hatását megfelelő étkezéssel fokozhatod. Edzés után legkésőbb egy órán belül juttasd vissza a szervezetedbe azokat a tápanyagokat, amelyek az egyensúlyt helyreállítják. A mozgás befejezése után meg kell kezdeni a glikogénraktárak visszatöltését. A fehérjéknek más nagyon fontos szerepe van a mozgás utáni étkezéseknél: biztosítják az aminosavakat, melyek az izomépülést segítik, és az izomvesztést akadályozzák meg. Ne csak fehérjét vegyél magadhoz, hanem jó zsírokat, valamint keményítőt is! Ha több mint egy órát edzel, akkor víz helyett érdemes valamilyen sportitalt fogyasztani, melyeket direkt úgy készítették, hogy az izzadás során elvesztett elektrolitokat is pótolják.

Fokozd a hatékonyságot a Meru alakformáló sportkrémeivel is!

Hogyan segítenek az utólagos zsírégetésben a Meru sportkrémei? A Shape-et és a Slimet nem csak edzés előtt használhatod, hanem sportolást követően zuhanyzás után is bátran kend be vele a kritikus testrészeidet. Érezni fogod, ahogy a krémek „dolgozni kezdenek”.  A krémek hatóanyagai gyorsítják a bőr felszíni anyagcseréjét,  a gyöngyökbe zárt E-vitamin pedig extra ápolást, táplálást nyújt a bőrödnek.

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!