Hírlevél

Elmúlt november, az év utolsó hónapja, december van. Ilyenkor a futók nagy része már túl van a versenyszezonon, bár egy-két maraton még felbukkant a mediterrán régióban (Valencia, Malaga, Pisa) és terepversenyek is akadnak decemberben.

A versenyszezon után ajánlott egy 2 hetes „átmeneti időszak”, amikor a futó feltöltődik, kevesebb időt tölt a futással, rendezgeti a sorokat, az esetleges sérüléseket kezeli, magyarul nyalogatja a versenyszezon alatt felhalmozódott fizikai és lelki sebeket.

Ez az időszak ideális a tervezésre is, átgondolni, kiértékelni az idei évet és ennek függvényében megtervezni az előttünk állót. Ennek a pár hétnek is megvan az izgalma, a napokban volt pl. a Berlin maraton sorsolása, a tanítványok is bőszen frissítették a postaládát, hogy jön-e a drót postás a jó hírrel, hogy besorsolták-e a világ leggyorsabb maratonjára. Szóval ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége, de ne feledjük, hogy nyakunkon a december. Futó szempontból meglehetősen sajátságos hónap ez a december, ugyanis ez az év utolsó hónapja, de általában ez az alapozás első hónapja is. Sokan esnek abba a hibába, hogy a decembert ellazsálják, mivel ez már inkább az ünnepi készülődésről szól, majd januártól megtolják, az úgyis egybeesik az újévi fogadalmakkal. Na ők lesznek azok, akik januárban rápillantanak a naptárra és rémülten veszik észre, hogy „úristen, már csak 2 hónap van az első tavaszi versenyig!..”

Tehát kerekedjünk felül a közeledő decemberi, ünnepi áhitaton és csapjunk bele a felkészülésbe!

Nagy motivációt jelenthet – a kiválasztott tavaszi versenyen kívül -, ha felfrissítjük a ruhatárunkat és beszerzünk minden olyat kiegészítőt, ami komfortosabbá, elviselhetőbbé teszi a várható hideget.

Télen nagyobb szerepet kap a futás előtti bemelegítés, az izmok felkészítése az edzésre, azonban nem árt, ha erre külsőleg is rá tudunk segíteni.

Tavasztól őszig futások előtt elegendő volt a WARM bemelegítő krémet használni, hisz nem volt annyira hideg, viszont a közelgő mínuszokban ez nem biztos, hogy ez mindenkinek elég lesz. Nekik érdemesebb a paprika (kapszaicin) tartalmú HOT bemelegítőt, vagy a még erősebb THERMO-t használni. Ezek nemcsak a meleg hőérzetet segítik elérni, hanem az izmok melegen tartásával a sérüléseket is könnyebben meg tudjuk előzni, főleg ebben az időszakban, amikor több a hosszú futás és emiatt hamarabb fárad a láb.

Mivel az alapozó időszak meglehetősen nagy terhet tesz a lábra a kilométergyűjtésekkel, hegyen futásokkal, ezért fontos a regeneráció: hengerezés, nyújtás és persze mindezek után egy kis kényeztető, izomlazító és regeneráló sportkrém is jöhet: HELP vagy S.O.S.

Tehát alapozásra fel, hajrá!

Termékajánló:

Meru sportkrémek webáruháza itt: https://merusportcare.com/webshop/

Bemelegítő krémek itt: https://merusportcare.com/termekkategoria/bemelegito-krem-es-gelek/
Izomlazító krémek, regeneráló krémek itt: https://merusportcare.com/termekkategoria/izomlazitok-regeneralok/
Alakformáló sportkrémek itt: https://merusportcare.com/termekkategoria/alakformalok/

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!