Hírlevél

Futás után/előtt/helyett érdemes elővenni egy jó könyvet, hogy inspirálódjunk. A futók mi mást forgatnak szívesen, mint a futásról, motivációról szóló köteteket.

Sorozatunkban minden alkalommal bemutatunk egy futásról, futókról szóló könyvet, amelyeket érdemes beszerezned, és elolvasnod.

 

Carrie Snyder A futónő

 

A könyv (egyébként fiktív) főhősnője Aganetha Smart történetét dolgozza fel, aki az 1928-as olimpián síkfutásban aranyérmet nyert 800 méteres távon. A győzelem különlegessége, hogy ebben az évben versenyezhettek először női sportolók atlétikában az olimpián. Az öröm nem tarthatott sokáig, mert az olimpiai bizottság kimondta: ez a táv annyira megterhelő a nők számára, hogy többé nem is indulhatnak 800 méteren…A könyv tökéletesen visszaadja, hogy milyen volt több mint 80 évvel ezelőtt olyan nőként élni, akinek mások voltak a tervei mint amiket előírtak neki.

Aganetha Smart 104 évesen egy öregek otthonában él. Egy nap látogatói érkeznek, akik családtagoknak adják ki magukat, de valójában két ambiciózus, fiatal riporter, akik dokumentumfilmet szeretnének forgatni az idős nőről, mint az 1928-as olimpia egyetlen élő, női bajnokáról.

A könyv sztorija : a főhős egy farmon él Kanadában egy olyan családban, amely sötét titkokat rejteget. Testvérei, féltestvérei közül sokan gyerekkorukban vesztik el életüket, édesapja pedig bezárkózva él a saját világába. Édesanyja a környék bábája, aki nemcsak gyermekeket segít világra, hanem terhességmegszakításokat is végez. Aggie elkezd futni, és hamar észreveszi, hogy könnyedén lehagy bárkit. Az otthon nyomasztó légköréből nővéréhez menekül a városba, ahol csatlakozik egy futóklubhoz, és edzeni kezd. Itt ismerkedik meg Gladdel, a futólánnyal. Kettejük kapcsolata Aggie egész életére rányomja a bélyegét. A gyerekkora bemutatása után az olimpiai győzelmet mutatja be a könyv, valamint a győzelem után látszólag tökéletes boldogságban élő Aggie-t, akire a szerelem is rátalál, és fotómodellként is karriert fut be. Ahogy halványodik az olimpián szerzett dicsősége, a hírneve is megkopik, nem versenyezhet, nincs több cél előtte. Titkon házasságra vágyik, de Johnny, a szerelme nem teljesíti ezt a kívánságát. Egy kis időre újra vissza kell térnie a szülői házba, ahol újabb családi tragédiákat él meg. Ekkor is a futásba menekül, csak ez ad számára megnyugvást.

A futónő nemcsak motivációs olvasmány, hanem a sikeressége mögött súlyos terheket cipelő, magányos nő drámája is.

 

 

facebook

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!