Újévi fogadalmak

2021.12.29
Újévi fogadalmak

Minden ember életében eljön az a nap, amikor úgy dönt, hogy változtat az életén. Sokaknál ez a nap az év első napja szokott lenni és még a kevésbé aktív emberek is hajlamosak olyan fogadalmakat tenni, amely valamilyen életmódváltást céloz meg. Az életmód váltás egyik alapvető eleme a rendszeres testmozgás. Érdemes leszögezni, hogy bármilyen testmozgásról legyen is szó, az első lépés mindig a bemelegítés, amelyet már az első mozdulat előtt elkezdhetünk támogatni bemelegítő krémekkel. Na, de hogyan tovább?

Hogyan fogalmazzuk meg a sportcélunkat?

A választott mozgásformától függetlenül mindenképp érdemes valamilyen konkrét célt meghatározni azon kívül, hogy mondjuk „eljárok futni/úszni/biciklizni!”. Az ilyen levegőbe lőtt fogadalmak inkább előbb, mint utóbb kudarcba fulladnak. A helyes megfogalmazás valahogy így hangzik: „Minden kedden és pénteken délután futok/úszok/bringázok 3-4-5 km-t!”. A rendszeres sportolás beépítése a mindennapokba  nem is olyan nehéz, mint elsőre gondolnánk. Erről részletesebben korábbi Hogyan építsd be a futást a mindennapjaidba? című cikkünkben olvashattok.

Ezen felük érdemes valamilyen hosszú távú célt is felvázolni. Jó választás lehet egy néhány hónap múlva megrendezésre kerülő verseny teljesítése attól függetlenül, hogy nem feltétlenül akarjuk összemérni magunkat másokkal. A szimpla teljesítés is kiváló dolog!

Miért érdemes fogadalmat tenni?

Az ilyen hosszú távú célok a nehezebb napokon is képesek fenntartani a motivációt, melynek szintje még a legjobbaknál is rendszeresen alábbhagy. Az újévi fogadalmak sokszor elhagyják vagy súrolják a realitás határát. Ez főleg újrakezdő sportolóknál gyakori, akik azt az edzettségi szintet veszik alapul, ahol abbahagyták az edzéseket. Tűzzünk ki olyan célokat, melyeket ésszerű keretek között meg tudunk valósítani. Ha nem tudunk úszni, ne rögtön a Balaton átúszást célozzuk meg, ha pedig egyszer, 5 éve futottunk egy félmaratont, ne azonnal a duplája legyen a cél! Elégedjünk meg valamilyen rövidebb távval!

Hogyan tartsuk be, amit megfogadtunk?

Itt el is érkeztünk a sport egyik alap téziséhez, a fokozatosság elvéhez. Ahogy a hosszabb távú céloknál, úgy az edzésprogram felépítésénél is mindig tartsuk szem előtt ezt az elvet. Friss motivációval a zsebben se rohanjunk fejjel a falnak, az edzések mennyiségét és intenzitását szépen fokozatosan emeljük!

A helyes célok megtalálásában, illetve a jól összeállított edzésprogram megalkotásában nagy segítségünkre lehet egy szakember. Amennyiben szándékain valósak és nem csak saját magunk megnyugtatására szolgálnak, érdemes igénybe venni a segítségüket.

Persze a pénztárca vastagsága (vagy inkább vékonysága) gátat szabhat az effajta szolgáltatásoknak, viszont jó hír, hogy az interneten is számos olyan adaptálható anyagot találunk, amely jó alapot szolgáltathat céljaink megvalósításához.

Az sportcélok eléréséhez a MERU WARM - Bemelegítő krém, sportkrém - normál - 150ml, a GUARD - Kidörzsölődés elleni krém - 30ml termékeket javasoljuk. Az edzések közötti regenerációhoz a HELP - Izomlazító Krém - Sportkrém fájó, túlerőltetésekre - 150ml, valamint legújabb MERU CBD Kannabisz Krém - 150ml termékünket ajánljuk.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek