Te melyik életmódváltó típusba tartozol?

2020.12.03
Te melyik életmódváltó típusba tartozol?

Közeleg az év vége és a mérlegkészítés. Nehéz év volt 2020, de a terveinkkel, vágyainkkal nem kell leszámolni. A gondoktól függetlenül úgy érzed, hogy nem úgy mennek a dolgaid és folyton életvezetési hibákba csúszol bele? Nézzük, milyen típusokat különböztetünk meg az életmódváltók között

1. A halogatók

A legtöbb ember ebbe a csoportba tartozik, akar, akar, de nem indul el. A titok: nincs elég motivációja. Keresd meg, hogy mi lehet az, ami téged kizökkent a toporgásból, mindenkinek megvan az az indítógombja, ami kilendíti a mozdulatlanságból.

2. A kampánysportolók

Nevezhetnénk őket fellángolóknak is. Könnyen belelkesednek, de aztán hamar alábbhagy a lendületük. A leginkább az a gond, hogy egyszerre több fronton akarnak helytállni, elaprózzák magukat. Írd fel az erősségeidet, amibe tudsz kapaszkodni és igyekezz egyszerre egy célra fókuszálni! Az is segíthet, ha rövid, egy-két hetes etapokban gondolkozol.

3. A szöszölősök

Aki hajlamos arra, hogy elvesszen a részletekben, az a sportolása során is ezt fogja csinálni. Sok időt fecsérel el a tervezésre, a felesleges részletekre, de a stratégiai kérdésekre nem szán elég energiát.

Próbáld meg a tervezést időkeretek közé szorítani, napi és heti időrenddel dolgozni.

4. A megszállottak

Átesnek a ló másik oldalára, teljesítménycentrikusak, másról sem tudnak beszélni, csak a sportról, beszűkülnek. Folyton önigazolásra van szükségük, mindig csak az a jó, amit ők csinálnak. Érdemes az önismeretet fejleszteni, már, ha egyáltalán látod, hogy te bizony ez a kategória vagy. Jellemző rájuk az is, hogy mindig elégedetlenek az eredményükkel, folyton hajszolnak valamit. Érdemes naplót vezetniük, ezzel is elősegítve az önbecsülés kialakulását, ez az egész problémakör ugyanis annak hiányából fakad.

Sportkrémek