Most tényleg SOS segítség volt Virágnak az SOS sportkrém

2021.08.12
Most tényleg SOS segítség volt Virágnak az SOS sportkrém

Ugyan ez a verseny hetekkel ezelőtt volt, de mindenképpen érdekes a beszámoló, ugyanis a nagy meleg azóta is megnehezíti a mindennapjainkat, pláne, ha futásról van szó. Dr. Bogdándi Virág a Lupa-tónál megnyerte a nők versenyét 14 km-en és abszolútban is harmadik lett. Déli rajt mellett, de Meru krémektől támogatva.

„A múltkori szokatlan és kihívásokkal teli, de annál sikeresebb szezonkezdés után nem sokat tétlenkedtem, sőt a tavaszról az elkövetkezendő hónapokra halasztott versenyek miatt szinte tele van a naptáram.

Néhány hete a Lupa-tónál álltam rajthoz, ezúttal 14 km-en, a nehezítő faktor pedig a kánikula volt, 11:30-kor rajtolva, 32-33 fokban kellett teljesítenünk a távot. A két nappal korábbi erősítő edzésen meghúztam a farizmomat, ez kissé nyugtalanított, de bíztam benne, hogy megfelelő melegítéssel rendben leszek, illetve egy kis Meru SOS-sel is megtámogattam a fájó területet még a verseny előtt.

A viszonylag késői rajt miatt kicsit dilemmáztam a hidratáláson, hiszen ilyen extrém melegben mindenképp igényli a szervezet, viszont futás előtt nem akartam túlzásba sem vinni, nehogy rossz vége legyen.

A rajtot követően most is igyekeztem a saját tempómban haladni, viszont az abaligeti futamhoz nagyon hasonló módon a férfi mezőny legjobbjai voltak csak körülöttem, a női konkurencia közül senki sem tartotta a tempót. Erről a fordulókban is meggyőződtem, sőt egyre nyugodtabban konstatáltam, hogy az előnyöm egyre inkább nőtt.

Mindezek ellenére, mint mindenki, én is küzdöttem a meleggel, a párával és önmagammal, nem örültem neki, hogy a tempóm meg sem közelítette azt, ami egyébként hozható lenne. Emellett a frissítés sem az erősségem, jobban szeretem nélküle letudni a versenyeket, de ebben az időben nem volt választásom. Az azt követő egy km-en szenvedtem is a visszarázódással, de megnyugtatott, hogy már csak 3 km van hátra a célig.

Az abszolút mezőny harmadikjaként, a női mezőny aranyérmeseként léptem át a célkapun, úgy tűnik, a Lupa a kabala helyszínem, eddig mindig különböző szervezésű versenyeken és eltérő távokon indultam, de mindig a dobogó legfelső fokén végeztem. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy nem csak odaálltam és megnyertem, számomra sem volt triviális, hogy mi fog történni a rajt és a cél között. Aznap ellenfelek helyett ismét magammal kellett küzdenem, volt, amiből jelesre vizsgáztam, de volt olyan is, amiből tanultam és dolgozni fogok rajta a jövőben.”

Sportkrémek