Rázódj vissza a hétköznapokba sportolással!

2022.09.26
Rázódj vissza a hétköznapokba sportolással!

Eltelt a nyár, már az iskola is elkezdődött, és bár semmi kedvünk hozzá, lassan ideje visszarázódni azokba a bizonyos szürke hétköznapokba. Sajnos a nyári időszak mindenféle pozitív hatása ellenére elég nagy sebet ejt a hétköznapi rutinon, amit elég nehéz újra összerakni. Kezdődik minden a korán keléssel, amit sokan sosem tudnak igazán megszokni, majd folytatódik a nyári szabadság alatt „összeszedett” elmaradások behozásával a munkahelyen. A lazulásból a rohanásba való hirtelen váltás igencsak megterheli a szervezetünket, rengeteg különböző stresszfaktor lép be ilyenkor (újra) az életünkbe.

A legjobb módszer a mozgás

Kb. végtelen számú „tuti” stresszkezelési módszert találni az interneten, azonban egy biztos, ezek közül még mindig a mozgás az, ami a legkönnyebben és nem mellesleg a legolcsóbban elérhető mindenki számára. Azzal együtt, hogy a mozgás nem meglepő módon jótékony hatással van az egészségre, mindennapos művelése egyfajta keretet ad az ember napirendjének. Mondhatnánk úgy is, hogy amikor minden a mozgás körül forog, jobb az ember napja.

Melyik napszakba iktassuk be a sportot?

A legjobb az, ha rögtön valamilyen sporttal kezdjük a napot. Aki már próbált munka előtt mozogni, az tudhatja, hogy már egy fél óra is óriási lendületet és dinamikát tud adni egész napra, ami által gyorsabban telnek a máskor alig vánszorgó percek, ráadásul még hatékonyabbak is vagyunk a munkában. Sajnos nem mindenkinek fér bele a reggeli tréning az életébe (hosszú munkába utazás, gyerekek stb.), azonban ők se csüggedjenek, hiszen a munka utáni edzés is hasonlóan jótékony hatású. Eleve jót tesz, ha munka közben tudunk arra gondolni, hogy amikor végzünk, valami jó vár ránk, illetve a nap közben felgyűlt feszültség azonnali levezetése sem utolsó dolog. Sportolás közben, amikor az ember átgondolja a napját, sokkal gyorsabban túl tud lépni az apróságokon, nem fog a nap további részében felesleges dolgokon kattogni. Egyszerűnek hangzik, nem igaz?

Nem csak a rendszeresség miatt hasznos

Van még egy nagyon fontos dolog, ami miatt érdemes megpróbálni sportolással visszarázódni a hétköznapokba, ez pedig az egészséges életmód. A legtöbb fogyókúrának, illetve életmódváltásnak az jelenti a buktatóját, hogy a mozgás mindenféle erőfeszítés ellenére sem válik a hétköznapi rutin részévé. A nyár utáni „újrakezdés” mindig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a sokszor nulláról újraépített napirendbe belecsempésszük azokat a dolgokat (pl. a mozgást), amelyek korábban a rosszul kialakított rutin miatt nem fértek bele az életünkbe. Persze plusz 20 kilóról ilyenkor sem lesz könnyebb a fogyás, azonban a lendületünk sokkal tovább kitart majd, és remélhetőleg idővel az eredmény is jönni fog (pláne, ha megtámogatjuk a Meru Shape Alakformáló és Zsírégető Krémmel)!

Amit jó eséllyel ilyenkor sem lehet elkerülni, azok az apróbb sérülések, izomfájdalmak. Legyen szó egy húzódásról, egy izomlázról vagy akár egy komolyabb túlterhelésről, a Meru regeneráló krémjei gyengéd segítséget nyújtanak a legtöbb panaszra, bátran ajánljuk őket minden rendszeresen sportolónak és a szürke hétköznapokba visszarázódóknak!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek