Próbáld ki a kutyás futást, örök élményt fog nyújtani!

2021.02.26
Próbáld ki a kutyás futást, örök élményt fog nyújtani!

Ahogy jön a jó idő, úgy növekszik az igény az emberben, hogy elkezdjen mozogni, de sokan nem tudják, hogy mit. A lehetőségek most nyilván nem olyan szerteágazóak, mint „békeidőben”, de így is sok lehetőség adódik a sportolásra. Mindjárt mutatunk egyet, amit mi nagyon szeretünk!

 

A kutyás futásra szeretném felhívni azok figyelmét, akiknek van kutyájuk, de nem szánták még rá magukat a sportolásra. Sok ismerősöm, barátom vágott bele ebbe a műfajba az utóbbi időben, és nem bánták meg, csodás élményeket gyűjthetnek a kutyánkkal közös futások során – és a futás észrevétlenül is a mindennapok része lett.

Kivétel nélkül minden ilyen ismerősöm fogyott, szépen formálódott, elkezdett más, kiegészítő sportágakat is űzni – jóga, kerékpározás, gerinctorna, stsb -, rendszer került az életükbe, sok időt töltenek a szabadban, megerősödött az immunrendszerük, kisimultak az idegeik, javult az állóképességük, jobban bírják a hétköznapi élet terheléseit.

És hogy egy-egy edzést is miért jobb kutyával megtenni, mint kutya nélkül?

  1. Kutyával futni biztonságos.
  2. A kutya szinte bárhonnan hazatalál, vagyis nem fogsz eltévedni.
  3. A kutyák többségének nagy a mozgásigénye, a futással ez az igény is kielégíthető.
  4. Az unalmasnak tűnő edzést mindenképpen feldobja a kutya jelenléte, a közös munka.
  5. Kiváló motiváló erő is a kutyával való közös munka és élmény.

Mivel kutyával futni jobb terepen, mint városban, jó szívvel ajánljuk a regeneráló sportkrémeinket az újdonsült terepfutóknak, a kutyáknak pedig beválhat a Foot lábvédő krémünk, amit a mancsukra is lehet kenni, megakadályozva ezzel a mancsuk kiszáradását.

Sportkrémek