Öröm másnak - öröm magadnak: fuss és tégy jót!

2021.05.07
Öröm másnak - öröm magadnak: fuss és tégy jót!

Fűrész Edit, a Sanyoszistálló futója, a Meru csapat tagja nem csak káprázatos eredményességgel fut, de igyekszik a sportolását folyamatosan jótékony célok szolgálatába állítani. Most felsorol néhány lehetőséget, hogy miként lehet egyszerre a saját örömünkre és mások megsegítése érdekében futni.

 

„Nem könnyű ez az időszak senkinek.

A különböző szervezetek a fennmaradásért, boldogulásért küzdenek, a futók sokszor a motivációjukat keresik.

Én ebben az időszakban különösen, de a pandémián túl is, igyekszem megtalálni azt, ami nem csak nekem egy jó futás, hanem másoknak is segítség lehet.

Ajánlom mindenkinek a "vegyél hazait" mozgalom mintájára ezt a "támogass valakit" törekvést.

- Sok versenyszervező virtuális események rendezésével próbálja a versenyek, és így a bevételi forrásuk hiányát enyhíteni - a szívednek kedves szervezőcsapat örülni fog, ha megtiszteled a rendezvényüket

- Jótékonysági futások, amelyekkel egy-egy alapítványt, jó ügyet támogatsz, eddig is voltak, de most még fontosabb melléjük állni

- Minden évben megrendezik pl. a Wings for Life World Run-t (most május 9-én, vasárnap), ami a gerincvelő-kutatások segítését szolgálja, a nevezési díj teljes összegével, és akár további adománnyal)

- A Fészek Gyermekvédő Egyesület idén is szervez jótékonysági futást a "Fészek" Gyermekek Átmeneti Otthona javára, ahol a tetszőleges távot akár sétálva is lehet teljesíteni

- Vannak olyan instant és virtuális versenyek, amelyek esetében a szervezők a nevezési díj egy részét valamely egyesület számára ajánlják fel, ilyenek például a RUNapest körei (a Suhanj! Alapítványt támogatva), vagy a Magyar Futósport Egyesület virtuális futásai (a választott virtuális versenytől függően más-más alapítvány támogatásával)

- Akad olyan esemény is, amelynek a nevezéséért a szervezők még fát is ültetnek a nevedben - jótékonyság a Föld számára

- Ha eljön a valóságos versenyek ideje, azok között is találunk majd jótékony vonatkozásúakat, mint például az én kedvenc Suhanj!6-om, a Suhanj! Alapítvány saját szervezésű éjszakai jótékonysági futóversenye

- Ha nem szeretnénk ilyen kötöttségeket és/vagy másokat is szeretnénk támogatásra ösztönözni, több alapítványnál is lehetünk adománygyűjtő futók: általunk választott futáshoz kapcsolva gyűjthetünk együttes erővel tetszőleges összegű támogatást

Azon túl, hogy a támogatások jótékony hatását nem kell magyarázni, ezek az alkalmak motivációnak is jók: van egy konkrét cél, amiért futunk, és így sokkal nagyobb kedvünk van nekiindulni is.

A fenti lista korántsem teljes, csak néhány ötlet a saját tapasztalataimból, terveimből, de ha nyitott szemmel járunk, biztosan nem fognak elkerülni az ilyen és hasonló lehetőségek.

Támogathatsz vásárlással is, vegyél hazait, sportvonalon például a Meru Sportcare sportkrémek széles kínálatából (bemelegítéshez, regenerációhoz stb.), vagy vásárold meg Sallai Zsuzsi futó-versenyszervező könyvét a felépülését támogatandó.

Az az elvem, hogy nekem ez a támogatás belefér, a támogatottaknak viszont nagyon sokat jelent. Miért ne segítenék nekik, ha ezzel ráadásul még a saját motivációmnak is jót tudok tenni. És egy kicsit boldogabb is leszek tőle, mert a teljesítménykényszer helyett a jócselekedet vezérelt.

Megéri kipróbálni!”

Sportkrémek