Mit vegyünk egy futónak karácsonyra?

2020.11.19
Mit vegyünk egy futónak karácsonyra?

Sok szempontból különleges az idei év, így az idei karácsony is. Versenyek maradtak és maradnak el, de sportolni és futni lehet, ami jó hír – mondja Markocsán Sándor futóedző, a Sanyoszistálló vezetője, aki blogbejegyzésében átgondolta, hogy milyen ajándékokkal lehet meglepni a futókat.

 

Egy hónappal az ünnepek előtt már sokan gondolunk arra, hogy mivel lepjük meg a közeli hozzátartozónkat vagy esetleg magunkat. A vásárlások egyre inkább az online térbe helyeződnek át, hiszen nem szívesen töltjük az időnket plázákban, sportboltokban ezekben az időkben, az üzletek is korábban zárnak, az internet pedig 0-24-ben rendelkezésre áll. De nézzük sorjában az ajándékötleteket:

 

Futócuccok (ruhák, cipők, stb.)

Kézenfekvő. Ha valaki rendszeresen fut, akkor mindig frissítenie kell a ruhatárát és főleg a cipőit, hiszen a lábbelik élettartalma kb. 800-1000km (ez nyilván függ a futóstílustól, súlytól és attól, hogy hol használja a cipőt), e fölött már veszítenek rugalmasságukból, csillapításukból, érdemes cserélni őket. A cipővásárlás ugyanakkor macerás, mert olyan cipőt kell vennünk, ami jó az illető lábára és a futóstílusához is illeszkedik. Érdemes olyan cipőt venni, amit korábban is megelégedettséggel hordott vagy - tompítva a meglepetés erejét – együtt megvenni. Futóruházatban nem kell ennyire körültekintőnek lennünk, elég, ha ismerjük a kedvesünk ízlését és persze a méretét. Arra persze nem árt figyelni, hogy ne a sokadik kesztyűt, sapkát vegyük neki, hanem amire tényleg szüksége van. Jó ötlet lehet a korai sötétedésre egy fejlámpa.

Sportkrém, és regenerálókrém Ajándékcsomagok

Ha Karácsony, akkor ajándékcsomagok. Eddig ezt az illatszergyártók termékei jelentették, de vannak futó specifikus ajándékcsomagok is, amik biztosan hasznára válnak a futónak és nem a fiók mélyén fog arra várni, hogy tovább ajándékozzuk őket. Ilyen pl. a MERU sportkrémek bőséges kínálata, amiből vannak összeállított ajándékcsomagok is de saját magunk is össze tudunk válogatni egy csomagot úgy, hogy legyen benne bemelegítésre, regenerálásra, kidörzsölésre is termék.

Itt tudtok válogatni az ajándékcsomagok között:

https://merusportcare.com/meru-sportkremek/ajandekcsomagok/

Versenyek, edzőtáborok

Mivel most minden bizonytalan, itt lehetnek gondok, hiszen nem tudjuk, mikor tér vissza a normális, versenyekben gazdag futóélet. Ezért a versenyek és edzőtáborok, amik szintén jó ajándékok lehetnek - nevezés vagy futótábori jelentkezés formájában -  most kockázatosak, de szerintem egy őszi versenynevezéssel már nem nyúlunk mellé.

Bérletek

Sajnos az edzőtermek sem üzemelnek, de remek online tréningek vannak, amik a négy fal közt is megizzasztanak minket, ráadásul a bérlet a rendszeresség felé terel minket, „ha már megvan, végigcsinálom” jeligére.

Találkoztam már olyannal is, hogy én voltam a karácsonyi ajándék. Ez nem azt jelenti, hogy csücsültem szenteste a fa alatt, hanem valaki befizette a hozzátartozóját egy pár hónapra hozzám, ami szintén a rendszeres, tervszerű sportolást teszi lehetővé.

Könyvek

Egyre több futásról szóló könyv jelenik meg a piacon, de van választék sportpszichológiáról is, amik hosszú téli estéken remek olvasnivalók.

 

Pinterest
Termékek