Mikor kezdjünk el készülni a strandszezonra

2022.03.02
Mikor kezdjünk el készülni a strandszezonra

Minden év elején, pláne ahogy közeledünk a tavaszhoz, nyárhoz, felmerül a kérdés, hogy mikor is kell elkezdeni a forma kihegyezését, hogy az a strandszezonra tökéletes legyen.

Mennyi idő kell a test látványos változásához?

Számtalan praktikát, alakformálókat és vudu-varázslatot találni az éterben, mely azt állítja, hogy ez a folyamat hetekre vagy akár napokra lerövidíthető, azonban azokat, akik hajlanak arra, hogy ezeket elhiggyék el kell keserítsük. A fizikai fejlődés és a fogyás nem megy egyik napról a másikra. Igazából a legjobb megoldás az, ha két strandszezon között egyáltalán nem hagyjuk veszni az addig nagy nehézségek árán megszerzett izomzatot, és nem hagyjuk „feljönni” a kilókat sem. Persze a borús téli napoknak és a hosszú karácsonyi/újévi ünnepeknek köszönhetően ez nem mindig jön össze, így, ha abban a helyzetben találjuk magunkat, hogy nem vagyunk elégedettek a tükörképünkkel, célszerű minél hamarabb elkezdeni a „szálkásítást”.

Arra nincs egyértelmű válasz, hogy X kiló zsír leadásához vagy ugyanennyi izom felépítéséhez mennyi időre van szüksége a szervezetnek. Ez nagyban függ az egyén nemétől, életkorától, az aktuális fizikai állapotától és attól is, hogy mennyi időt tud rászánni a felkészülésre. Ami azonban biztos, az az, hogy a leghatékonyabb módszer a sport és a diéta kombinációja.

Edzéstervből és diétából is végtelen a kínálat az interneten, célszerű kerülni a nagyon szélsőséges verziókat. Az edzéseken mindenképpen be kell tartani a fokozatosság elvét, a heti 2 kiló fogyást ígérő étrendeket pedig meg sem kell nyitni. Nagy általánosságban elmondható, hogy heti nagyjából fél kiló fogyást tolerál egészséges keretek között a szervezet, ugyanez az izomépítés tekintetében kb. 1 kg. Ez tehát ezt jelenti, hogy egy 6-8 kiló felesleggel rendelkező embernek legalább 3-4 hónapra van szüksége ahhoz, hogy egy alap kondíciót felépítsen. Ideje elkezdeni!

Mivel lehet mégis gyorsítani a folyamatot?

Érdemes említést tenni az e folyamatokat támogató kiegészítő módszerekről és az alakformálókról is. A táplálékkiegészítők és kozmetikumok piaca fénykorát éli, így bármihez is nyúl az ember, előtte mindenképpen célszerű alaposan utána nézni a kiválasztott terméknek, ugyanis a gyártók a cél érdekében sok esetben olyan hozzávalókat, összetevőket is bevetnek, melyek bár támogatják a fogyást vagy az izmosodást, nem veszik figyelembe az egészséget. A Meru Shape és Slim zsírégető és narancsbőr elleni krémjeivel nem nyúlhatsz mellé, ugyanis természetes alapanyagai gondosan válogatottak, bőrgyógyászatilag teszteltek és egészen biztosan hatékony kiegészítői lesznek a strandra vezető utadnak!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Sportkrémek