Miért van az, hogy egy masszőrnek sosem fáj a keze?

2021.05.07
Miért van az, hogy egy masszőrnek sosem fáj a keze?

Darabos Dávid futó, sportmasszőr, a Meru csapat masszőre arra a kérdésre válaszolva gondolkozott el a Meru sportkrémek hatásán, hogy vajon a sok masszírozástól neki sosem fáj a keze. Nos, a válasz elgondolkodtató és újabb kérdéseket vet fel.

 

„Minden típusú munkának megvannak a sajátos negatív hatásai, aminek sok esetben a szervezetünk issza meg a levét. Ezek a negatív hatások főleg mozgásszervi panaszok. Most biztos mindenkinek az ülőmunka és annak hátrányai jutottak eszébe rögtön, de sajnos az az igazság, hogy hiába lázadunk és hagyjuk ott az irodai életet, a fájdalmak a legtöbb esetben nem szűnnek meg, inkább csak átalakulnak. A gond ugyanis sokszor nem a munkahelyen keresendő, hanem bennünk.

A tévhitet tovább görgetve azt is elárulom, hogy az irodai munkát végzők többsége ínhüvelygyulladástól, nyak- és vállfájdalomtól szenvednek, de a témához hozzátartozik az is, hogy ülőmunkát nem csak az irodai dolgozók végeznek, hanem például a sofőrök is.

A többi szakma statisztikáit böngészve látszik, hogy az ápolónők gerincsérvtől, az álló munkát végző pincérek és eladók térdfájdalomtól, a fogorvosok tartáshibától, a hidegben dolgozók pedig ízületi gyulladástól szenvednek leggyakrabban. Sőt! Vannak akik, az irodai dolgozóknál is többet panaszkodnak, ők a fizikai munkát végzők, főleg az építőiparból.

És el is érkeztünk a kérdéshez, ami miatt ezt az egész témát elővettem most. Majdnem napi szinten megkapom azt a kérdést, hogy nem fáj a kezed ennyi masszírozástól (mert hát a masszázs tekinthető álló munkának, görnyedő munkának és fizikai munkának is).

A válaszom erre annyi szokott lenni, hogy mindenem jobban fáj, mint a kezem.

De hogy lehet ez? A megoldás pedig a képen látszik is. Sportmasszőrként a kezeléseknek van egy nagyon kellemes mellékhatása, mégpedig hogy azok a Meru sportkrémek, amikkel a sportolóimat regenerálom, az én kezemre is jutnak. Nem ritka, hogy könyökkel és alkarral is masszírozok, szóval tényleg egész nap izomlazítóban fürdök. Ha valakin pedig épp bemelegítőkrémet használok, akkor tudja, hogy épp az én kezem is leég a krém melegétől. Ezek után jogosan mondom bárkinek masszázs közben azt, hogy „tudom mit érzel”.

Futóként pedig már csak egy kérdésem maradt: ha megtanulnék lábbal masszírozni, akkor sosem sérülnék le?”

Pinterest
Termékek